Test játrových paštik
18.9.2020
4 potraviny
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Játrová paštika | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se podílí hodnocení senzoriky (pozn. 12 neškolených porotců) a zjištění laboratoře (aneb Potravinový Sherlock). Celková známka: 1- Hodnocení senzoriky: 2,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1 Vítěz testu!-bez mouky, přidaných bílkoviny (pozn. i tak jich má slušné množství) či zvýrazňovačů chuti. Výrobce vsadil na jednoduché složení a udělal dobře. Přestože se našlo pár výtek s ohledem na senzoriku (např. chuťově málo výrazná, tužší až suchá konzistence) patří jí v této části dělené první místo. |
Pikok Vepřová paštika játrová | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se podílí hodnocení senzoriky (pozn. 12 neškolených porotců) a zjištění laboratoře (aneb Potravinový Sherlock). Celková známka: 2 Hodnocení senzoriky: 2,5 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2 Nenajdete v ní přidané bílkoviny, vepřové kůže ani zvýrazňovače chuti. Výrobce se však přecenil při deklaraci masa, jemuž neodpovídá zjištěný obsah bílkovin. Je jí o pár gramů méně, než se dočtete z etikety, nicméně do povolené odchylky se vejde. V senzorice zabodovala, neboť ji patří první (dělená) příčka. Jediné, co hodnotící kritizovali, byla moc měkká konzistence a nezaujala průměrným složením. |
Karlova Koruna Játrová paštika | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se podílí hodnocení senzoriky (pozn. 12 neškolených porotců) a zjištění laboratoře (aneb Potravinový Sherlock). Celková známka: 2- Hodnocení senzoriky: 2,6 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2- Pozitiva: žádné vepřové kůže, přidané bílkoviny či zvýrazňovače chuti. Negativa: vysoký podíl vody a obsah sacharidů, kukuřično-rýžová mouka ve složení. Poznatky ze senzoriky: příjemná chuť, dobrá barva, hezky voní, optimálně tučná, jemná struktura X nevýrazná kořeněnost, průměrný vzhled a složení. |
Viva Játrová paštika | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Na výsledné známce se podílí hodnocení senzoriky (pozn. 12 neškolených porotců) a zjištění laboratoře (aneb Potravinový Sherlock). Celková známka: 4 Hodnocení senzoriky: 2,8 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 5 Přestože se obejde bez přidaných bílkovin a zvýrazňovačů chuti, nelze ji "pochválit". Suma biogenních aminů (pozn. několika násobně vyšší než u ostatních vzorků) značí, že paštika byla zřejmě vyrobena ze zkaženého masa! Atypickou cizí nahořklou chuť ostatně konstatovali i hodnotící senzoriky. |