Játrová paštika


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Paštiky a vepřové krémy

17.1.2016
3.2zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 12 (nejhorší)

Způsob hodnocení - řazeno dle zjištěných úlomků kostí od nulového po nejvyšší množství

Škrob g/100 g 1,80
Vápník mg/kg 65
Úlomky kostí v 1 cm² 0,33
Kolagen g/100 g 2,87
Chlorid sodný /sůl/ g/100 g 1,40
Dusičnany + dusitan sodný mg/kg 45,50
Tuk g/100 g 23,70
Senzorika 4. místo

DEKLARACE NA OBALU
Vepřové maso 20 %
Vepřová játra 28 %
Umělá barviva 0
Zvýrazňovače chuti a vůně 0

Výrobce/Prodávající - PT servis konzervárna spol. s r.o., Tábor
Zakoupeno v ČR
Cena za 1 kg 99 Kč
Test játrových paštik

18.9.2020
4.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Na výsledné známce se podílí hodnocení senzoriky (pozn. 12 neškolených porotců) a zjištění laboratoře (aneb Potravinový Sherlock).

Celková známka: 1-
Hodnocení senzoriky: 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz testu!-bez mouky, přidaných bílkoviny (pozn. i tak jich má slušné množství) či zvýrazňovačů chuti. Výrobce vsadil na jednoduché složení a udělal dobře. Přestože se našlo pár výtek s ohledem na senzoriku (např. chuťově málo výrazná, tužší až suchá konzistence) patří jí v této části dělené první místo.