Test grilovacích klobásek
9.7.2021
11 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Řeznictví Globus Pražská klobása Globus | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 1- Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 2 Vítěz testu! Současně si tato klobása vysloužila také dělené prvenství v senzorice a cena za 1 kg vychází zdaleka nejlevněji. Obejde se bez barviv i zahušťovadel a obsahuje nejméně soli. Výrobce deklaruje 86 % masa, rozbor prokázal dokonce 91,8 %. |
K-Classic Let´s BBQ Klobásy se sladkou paprikou | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 3 O něco nižší hmotnost lze vzhledem k povolené odchylce tolerovat. Masa má dostatek, je tučnější a méně slaná. Ve složení nenajdeme barviva ani zahušťovadla. V chuti naneštěstí příliš výrazně dominuje paprika. |
Grill&Fun Klobása Mexiko | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 3 Analyticky velmi zdařilý kousek - masa o 5 % více než slibuje výrobce na obalu, složení bez barviv a zahušťovadel. V senzorice si vysloužila označení "netypická" - vůně, chuť. Navíc nezaujala ani vzhledově. Porotcům přišla moc pálivá a kritika se snesla také na obsah v podobě kusů kukuřic. |
Na gril Pikantní klobásky | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 3 Analyticky v pořádku - bez barviv, bez zahušťovadel, méně slaná, dostatečně masitá...V senzorice už to tak slavné nebylo - příliš papriková, velké kusy špeku, tuhé střívko, výrazně červená barva. |
Grill menu Klobása klasik | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 2- Obsahuje nejvíce masa (99,3 % - dokonce více než uvádí výrobce na obalu) a ve složení nenajdeme barviva ani zahušťovadla. Pozitivně lze nahlížet také na skutečnost, že patří mezi ty méně slané. Na druhou stranu se jedná o nejdražší z testovaných vzorků a v senzorice hodnotící strhávali body za průměrný vzhled a nedostatek tučnosti, resp. špekových kostek. |
Albert Od řezníka na gril Retro dědova papriková klobása | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 1- Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 2- Jediný vzorek v němž nejsou přítomny přidané fosfáty. Je nejméně tučná a bohužel nejvíce slaná. K lepší barvě si výrobce dopomáhá paprikovým extraktem. Přílišná tmavost ostatně figurovala mj. mezi negativními postřehy v senzorické části. |
Láďa Grileman Gril klobása od mistra | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 2 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 2 Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 2 Masa má dostatek (opět předběhla deklaraci), nicméně se neobejde bez zahuštění škrobem a řadí se ke slanějším a tučnějším kouskům. Po senzorické stránce zabodovala (pozn. dělené první místo). Jediná výtka se týkala tužšího střívka. |
Krahulecká klobása Originál | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 2- Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 3 Laboratoř zjistila nižší obsah masa (pozn. vepřové + hovězí) oproti informaci uvedené na etiketě, nicméně s přihlédnutím k povolené odchylce je vše v pořádku. Tuku má spíše více, soli spíše méně. Obejde se bez barviv, nikoliv bez zahušťovadla (škrob). Po senzorické stránce průměrný kousek. |
Sanpareil Klobásy Mexiko na gril | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 3- Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 2- Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 4 Přestože obsahuje více než 90 % masa, výrobce si pomáhá zahušťovadlem (bramborový škrob). Obsah tuku je průměrný, soli má spíše více. Pozitivum: složení bez barviv. V senzorice patří mezi dva nejhůře hodnocené vzorky - nevyhovující oranžová barva, málo špekových kostek, nepovedený vzhled, atypická chuť i vůně...navíc porotcům přišla málo masová. |
Čertovská grilovací klobása | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 3- Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 3- Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 3- Negativa - neslanější, mimo barviv a zahušťovadel obsahuje (jako jediná!) vepřové kůže. Přestože laboratoř naměřila o 20 % vyšší obsah masa (pozn. bráno s ohledem na deklaraci), je otázkou, jak dalece tuto hodnotu ovlivňuje vepřová bílkovina a srdce, jež nalezneme ve složení. Při ochutnávce porotci negativně vnímali slanost, silné kouřové aroma a tmavou barvu...nijak nezaujala ani vzhledově a přisuzována jí byla také netypická vůně. |
Múúú Písek Písecká klobása | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka: 4 Hodnocení Potravinového Sherlocka (alias zjištění laboratoře): 3- Hodnocení senzoriky (12 laických porotců): 4 Negativa: nižší podíl masa oproti deklaraci na obalu (přestože se vejde do povolené odchylky), nejtučnější, nejhorší hodnocení (známka shodná s produktem Sanpareil) senzoriky (tučnost, divná chuť i vůně, průměrný vzhled a obsah masa). Pozitivum: spadá mezi ty méně slané... |