
Test 100% rostlinných tuků
7.12.2018
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Stoprocentní tuk IVA | 5,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 1* Známka Potravinového Sherlocka: 1- Celkové hodnocení: 1 Vítěz testu z obou hledisek! Má průměrné množství nasycených mastných kyselin a cenově se řadí mezi levnější. Oproti ostatním je v tuhém stavu lehce našedlé barvy. Po rozpuštění pozvolna zežloutne a má příjemnou vůni připomínající olivový olej. |
100% rostlinný tuk Omega | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 1 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 1- Palmový olej - v tuhém stavu nažloutlý, bez vůně. Tu nezískal ani po rozpuštění. Nepřepaluje se, má neutrální chuť. |
Stella na polevy | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 1 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 1- Jedná se o směs kokosového a palmového tuku. Obsahuje slunečnicový lecitin, jež zlepšuje funkční vlastnosti polev. Má světlejší barvu a pomaleji se rozpouští, což je vzhledem k určení žádoucí. Díky absenci chutě a vůně nezmění výslednou polevu. |
Master 100% rostlinný tuk | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 1- Známka Potravinového Sherlocka: 1- Celkové hodnocení: 1- Nejlevnější z testovaných vzorků. Jedná se o klasický palmový tuk, jež v tuhém stavu nemá žádnou vůni. |
Cerest soft | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 2 Známka Potravinového Sherlocka: 1 Celkové hodnocení: 1- Má nejnižší obsah nasycených mastných kyselin. Je šlehaný dusíkem a po vyndání z lednice ihned měkne. Obsahuje krom palmového také řepkový olej. Bílá barva v tuhém stavu při smažení lehce zežloutne. V chuti se projeví vícedruhový tuk. |
Ceres Soft Se slunečnicovým olejem | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 2- Známka Potravinového Sherlocka: 1- Celkové hodnocení: 2 Je měkký - našlehaný dusíkem, praktické balení. Má jeden z nejnižších obsahu nasycených mastných kyselin. Vyšší peroxidové číslo se projevilo v senzorice výraznější pachutí v jídle po osmažení. |
Omega Na polevy | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 2- Výrobce avizuje, že výrobek je vhodný na přípravu polevy, ale složením i výsledky z laboratoře se podobá tukům určeným ke smažení. Má zvláštní nakyslou chuť. |
Penny Rostlinný tuk Na smažení | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 2,5 Určen na smažení i pečení, nejlevnější. Obsahuje palmový a kokosový olej - po rozpuštění se z něj line atypická vůně. Řízek v něm usmažený zanechal v ústech podivnou pachuť. |
Ceres Kokosový tuk 100% | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou. Známka šéfkuchaře: 4 Známka Potravinového Sherlocka: 3- Celkové hodnocení: 3- Nejdražší a zároveň nejhůře hodnocený v po stránce analytické i senzorické. Má nejvyšší množství nasycených mastných kyselin a vysoké číslo kyselosti vypovídá o (ne)kvalitě tuku. Spíš než do jídla se hodí na kosmetické účely. Zanechává nepříjemnou vůni i chuť. |