Test 100% rostlinných tuků

7.12.2018

9 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Stoprocentní tuk IVA5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 1*
Známka Potravinového Sherlocka: 1-
Celkové hodnocení: 1

Vítěz testu z obou hledisek! Má průměrné množství nasycených mastných kyselin a cenově se řadí mezi levnější. Oproti ostatním je v tuhém stavu lehce našedlé barvy. Po rozpuštění pozvolna zežloutne a má příjemnou vůni připomínající olivový olej.

100% rostlinný tuk Omega4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 1
Známka Potravinového Sherlocka: 2
Celkové hodnocení: 1-

Palmový olej - v tuhém stavu nažloutlý, bez vůně. Tu nezískal ani po rozpuštění. Nepřepaluje se, má neutrální chuť.
Stella na polevy4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 1
Známka Potravinového Sherlocka: 2
Celkové hodnocení: 1-

Jedná se o směs kokosového a palmového tuku. Obsahuje slunečnicový lecitin, jež zlepšuje funkční vlastnosti polev. Má světlejší barvu a pomaleji se rozpouští, což je vzhledem k určení žádoucí. Díky absenci chutě a vůně nezmění výslednou polevu.
Master 100% rostlinný tuk4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 1-
Známka Potravinového Sherlocka: 1-
Celkové hodnocení: 1-

Nejlevnější z testovaných vzorků. Jedná se o klasický palmový tuk, jež v tuhém stavu nemá žádnou vůni.
Cerest soft4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 2
Známka Potravinového Sherlocka: 1
Celkové hodnocení: 1-

Má nejnižší obsah nasycených mastných kyselin. Je šlehaný dusíkem a po vyndání z lednice ihned měkne. Obsahuje krom palmového také řepkový olej. Bílá barva v tuhém stavu při smažení lehce zežloutne. V chuti se projeví vícedruhový tuk.
Ceres Soft Se slunečnicovým olejem4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 2-
Známka Potravinového Sherlocka: 1-
Celkové hodnocení: 2

Je měkký - našlehaný dusíkem, praktické balení. Má jeden z nejnižších obsahu nasycených mastných kyselin. Vyšší peroxidové číslo se projevilo v senzorice výraznější pachutí v jídle po osmažení.
Omega Na polevy3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 3
Známka Potravinového Sherlocka: 2
Celkové hodnocení: 2-

Výrobce avizuje, že výrobek je vhodný na přípravu polevy, ale složením i výsledky z laboratoře se podobá tukům určeným ke smažení. Má zvláštní nakyslou chuť.
Penny Rostlinný tuk Na smažení3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 3
Známka Potravinového Sherlocka: 2
Celkové hodnocení: 2,5

Určen na smažení i pečení, nejlevnější. Obsahuje palmový a kokosový olej - po rozpuštění se z něj line atypická vůně. Řízek v něm usmažený zanechal v ústech podivnou pachuť.
Ceres Kokosový tuk 100%2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení je průměrem mezi známkami udělenými Potravinovým Sherlockem a šéfkuchařem Danielem Průšou.

Známka šéfkuchaře: 4
Známka Potravinového Sherlocka: 3-
Celkové hodnocení: 3-

Nejdražší a zároveň nejhůře hodnocený v po stránce analytické i senzorické. Má nejvyšší množství nasycených mastných kyselin a vysoké číslo kyselosti vypovídá o (ne)kvalitě tuku. Spíš než do jídla se hodí na kosmetické účely. Zanechává nepříjemnou vůni i chuť.