Pivní ležáky
24.9.2018
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Permon ležák polotmavý | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,4 Známka senzorického hodnocení: 1,67 Vítěz testu! Vyšší sladkost a naopak mírnější hořkost odpovídá typu piva. Příjemná karamelová, pražená až kávová chuť koresponduje s vůní. |
Velkopopovický Kozel 11 | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,67 Známka senzorického hodnocení: 2,11 Střední plnost, i přes vyšší sladkost s vyhovující hořkostí, jemně doznívá. Vůně ovocná/kvasničná a chuť ovocná/sirupová. |
Radegast 12 Ryze hořká | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,7 Známka senzorického hodnocení: 2,17 Plnější kousek se silnější hořkostí a delším dozníváním. Vůně i chuť v souladu, vůně chmelově ovocná/chuť ovocně karamelová. |
Bernard černý ležák | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,77 Známka senzorického hodnocení: 2,28 Střední plnost a pro černé pivo opět typická jemná hořkost a vyšší sladkost. Vůně v harmonii s chutí mají karamelově-pražené tóny. |
Prokop - Jantar | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,8 Známka senzorického hodnocení: 2,33 Střední plnost, mírná hořkost. Chuť: karamelová/pražená, vůně: ovocná/kvasničná/kávová...nicméně obě tato sledovaná kritéria jedním slovem nevýrazná. |
Gambrinus Plná 12 | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,83 Známka senzorického hodnocení: 2,39 Středně plné pivo s menší hořkostí. Testující zaznamenali přítomnost obilné chuti. Nepatrně chmelová vůně s ovocnými podtóny banánu až sušeného ovoce. |
Permon světlý ležák | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,83 Známka senzorického hodnocení: 2,38 Středně plné, kvalitní hořkost, delší doznívání, jemný říz. Vůně v sobě nese chmelové, ovocné, kvasničné a nepatrně mentolové stopy. Chuť průměrně ovocná, slabě připálená. |
Zubr Grand | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 1,97 Známka senzorického hodnocení: 2,61 Středně plný kousek s výraznější hořkostí. Ve vůni hraje prim ovoce a chmel. Chuť disponuje nádechem karamelu, bohužel však také připáleniny a kovu. |
Ferdinand světlý ležák | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 2 Známka senzorického hodnocení: 2,67 Pozitivem je příjemná hořkost a střední plnost. Vůně pouze slabá (chmelová) a co se týče chuti, hodnotící uvedli pouze výraz "kovová". |
Bernard Sváteční ležák 12 | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkovou známku tvoří ze 40% dodržení analytických parametrů a ze 60% senzorické hodnocení. Laboratorní analýza odhalila, že sledované parametry jsou u všech vzorků v normě a shodně tak byly klasifikovány známkou 1. Rozhodovala tedy část senzorická, kde se hodnotily plnost, hořkost, trpkost, sladkost/kyselost, říz a doznívání piva. Celková známka: 2,1 Známka senzorického hodnocení: 2,83 Průměrná plnost, odpovídající hořkost, nápadná kyselost. Vůně nese chmelové, ovocné a kvasničné prvky. Chuť zřejmě ovlivněna stářím nebo špatným skladováním. |