Bílé jogurty

13.9.2016

10 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Milko Řecký jogurt bílý4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 12,10 Kč

Složení: mléko, smetana, jogurtová kultura s Bifidobacterium BB-12
Co zjistil test: vápník: 111 mg/100 g, bílkoviny: 8,2 %, tuk: 5,8 %, tukuprostá sušina: 13,3 %, živé jogurtové bakterie: 1,2 mld.

BĚŽNÁ CENA
16,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Čistý, hustý, vynikající jogurt, vhodný pro ty, kteří nemají rádi kyselé jogurty. Aroma je méně intenzivní. Konzistence odpovídá řeckému jogurtu – je hutná, lžíce v něm stojí, syrovátka se neuvolňuje. Textura je příjemně hladká a na jazyku vytváří jemný dojem.
Obal: Víčko na plastové vaničce podobné termixu se otevírá snadno.
Hollandia Selský jogurt bílý4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 4,60 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus
Co zjistil test: vápník: 126 mg/100 g, bílkoviny: 3,8 %, tuk: 3,9 % tukuprostá sušina: 8,8 %, živé jog. bakterie: 1,5 mld

BĚŽNÁ CENA
22,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Jogurt zrající v kelímku měl příjemně hustou lámavou konzistenci. Vůně byla čistá, ale mléčné aroma bylo méně výrazné. Chuť byla kyselejší. Ve vzorku se uvolnila syrovátka, přiměřeně tomu, že byl jogurt z původního obalu přesunut do degustačních kelímků.
Korrekt Jogurt krémový bílý4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 3,00 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Co zjistil test: vápník: 131 mg/100 g, bílkoviny: 3,8 %, tuk: 3,8 %, tukuprostá sušina: 9,3 %, živé jog. bakterie: 550 mil.

BĚŽNÁ CENA
11,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Jogurt měl podle poroty nejlepší vůni, chuť i vzhled. Ten byl homogenní, krémovitý a bez uvolněné syrovátky. Jogurtová kultura byla vyvážená, lahodná, svěží a méně nakyslá. Hladká konzistence mírně drhla na jazyku, celkový dojem však byl po všech stránkách příjemný.
Madeta Jihočeský Nature4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 7,30 Kč

Složení: mléko, sušené mléko, jog. kultura
Co zjistil test: vápník: 205 mg/100 g, bílkoviny: 5,7 %, tuk: 3,3 %, tukuprostá sušina: 14,3 %, živé jogurtové bakterie: 190 mil

BĚŽNÁ CENA
10,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Vzorek s přirozeně nažloutlou barvou měl jemně krémovou homogenní hustší konzistenci. Syrovátka se neuvolňovala. Chuť byla nepřirozeně kyselá a byla doprovázena cizí pachutí se sladkokyselým dozvukem v ústech. Po chvíli byla trpká až svíravá. Vůně měla přiměřené jogurtové aroma.
AGRO-LA Jihočeský jogurt bílý4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 10,00 Kč

Složení: mléko, smetana, jogurtová kultura s Bifidobacterium BB-12
Co zjistil test: vápník: 242 mg/100 g, bílkoviny: 6,6 %, tuk: 3,3 %, tukuprostá sušina: 16,7 %, živé jogurtové bakterie: 110 mil.

BĚŽNÁ CENA
19,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Jogurt s přirozeně nažloutlou tukovou vrstvou měl hutnou táhlovitou konzistenci. Ta se nelámala, ale lepila v ústech. Vzorek se musel kousat a bylo v něm cítit hrudky. Syrovátka se neuvolňovala. Chuť byla intenzivní, hodně kyselá až svíravá. Ve vůni bylo cítit syrové mléko.
Olma Selský jogurt bílý4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 7,50 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jog. kultury
Co zjistil test: vápník: 143 mg/100 g, bílkoviny: 4,5 %, tuk: 5,1 %, tukuprostá sušina: 9,6 %, živé jogurtové bakterie: 120 mil.

BĚŽNÁ CENA
14,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Krémový, homogenní, lesklý a mírně řidší vzorek měl příjemně nakyslou čistě jogurtovou chuť, která však později zanechávala kyselejší „ocas“ v ústech. Plnost chuti ukazovala na to, že jogurt bude tučnější. Vůně byla jemná, méně intenzivní a bez cizích příměsí.
Kunín Selský jogurt bílý4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 8,00 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultury obsahující Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus
Co zjistil test: vápník: 131 mg/100 g, bílkoviny: 4,0 %, tuk: 3,6 %, tukuprostá sušina: 9,3 %, živé jog. bakterie: 720 mil.

BĚŽNÁ CENA
15,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Vzorek měl nestejnorodou konzistenci, mírně vysráženou, hrubší a lámavou. Hustota byla přiměřená. Chuť byla příjemně nakyslá, bylo v ní však cítit pachuť po sušeném mléce a někdo cítil škrob. Vůně byla méně intenzivní.
Danone Activia Bílá4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 6,50 Kč

Složení: mléko, mléčné bílkoviny, jogurtové kultury a Bifidus ActiRegularis CNCM I-2494
Co zjistil test: vápník: 159 mg/100 g, bílkoviny: 4,6 %, tuk: 3,3 %, tukuprostá sušina: 11,2 %, živé jogurtové bakterie: 180 mil.

BĚŽNÁ CENA
7,80 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Hladký krémový vzorek měl velmi řídkou konzistenci, na jazyku však vytvářel drsný až lehce nečistý dojem. Vůně byla méně výrazná. Chuť nebyla zcela typická. Byla méně nakyslá, měla příchuť po pasterované surovině a přecházela do sladka.
Jogurt bílý Clever 4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 3,00 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium BB12 a Lactobacillus acidophilus LA5
Co zjistil test: vápník: 126 mg/100 g, bílkoviny: 4,4 %, tuk: 3,6 %, tukuprostá sušina: 9,3 %, živé jog. bakterie: 800 mil

BĚŽNÁ CENA
14,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Na první pohled lesklý a hustý, po zamíchání byl jemně krémový, ale měl řidší konzistenci. Vůně byla svěží, někomu připadala mírně nasládlá po ovoci. Chuť byla nakyslá, někteří porotci si všimli mírné pachuti po sušeném mléce či kartonové příchuti.
Bílý jogurt z Valašska3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Cena za 100 g: 5,20 Kč

Složení: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura
Co zjistil test: vápník: 138 mg/100 g, bílkoviny: 4,1 %, tuk: 3,5 %, tukuprostá sušina: 9,9 %, živé jogurtové bakterie: 67 mil.

BĚŽNÁ CENA
19,90 Kč
CO ZJISTIL TEST
HODNOCENÍ
Jogurt měl příjemně pevnou homogenní jemně písčitou konzistenci, jež trochu drhla na jazyku. Barva krémového vzorku byla mírně nažloutlá, chuť lehce nakyslá a bylo v ní cítit stopy po pasteraci. Vůně byla čistá. Na některé porotce působil jako retro výrobek, který chutí připomínal jogurty z minulosti.