Vocílka Špekáčky


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Špekáčky

5.8.2015
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Etiketa:
Obsah masa% :51
Druhy masa ,%:35 hovězího, 16vepřového
Škrob/barvivo/zvýrazňovač chuti a vůně: ano/ne/ne

Laboratoř:
Obsah masa %: 55,20
Čisté svalové bílkoviny %:6,50
Chuť, vůně vzhled:3-
Blesk:3
Sice mají více masa, než je uvedeno na obale, ale z testovaných špekáčků mají nejméně.
Hovězího obsahují více.
Jsou bez barviv a zvýrazňovače chuti a vůně, ale se škrobem.
Jsou méně slané a mají méně libového masa.
Ve složení je chybně uvedený poměr hovězího a vepřového masa.
Podle evropského nařízení má být hovězího 38,5% a vepřového 17,5%.
Test špekáčků

26.4.2019
5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1
Senzorické hodnocení: 2,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1

Vítěz testu! Chuťově druhý nejlepší vzorek svým složením splňuje požadavky cechovní normy. Srovnání s výsledkém testů loňského roku: stejná kvalita/lepší chuť. Bez barviv, zahušťovadel a zvýrazňovačů chuti a vůni. Konzervant: dusitan sodný.

Test špekáčků

10.7.2020
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. 12-ti členná laická porota) a Potravinového Sherlocka, které vychází z výsledků laboratorních analýz.

Výsledná známka: 3
Hodnocení senzoriky: 3,3
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Loni tato značka test špekáčků vyhrála, změnil se však výrobce a spousta dalšího - nižší obsah masa, který se jen tak tak vleze do povolené odchylky; stejně tak u gramáže! Kvitujeme, že se ve složení neobjevují žádná zahušťovadla ani stabilizátory. V senzorické části dopadly nejhůře - tmavé, na pohled nevábné, průměrně masové, v chuti nahořklé.
Test špekáčků 2021

30.4.2021
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka (=zjištění laboratoře): 2
Hodnocení senzoriky (=postřehy 12 běžných spotřebitelů): 3

Bez přidaných fosfátů, bílkovin, barviv, zahušťovadel; spíše nižší množství soli, dostatek masa x vysoký podíl vody, nejnižší obsah tuku. Právě poslední poznámka se projevila v senzorice, kde hodnotícím přišly špekáčky málo mastné/tučné! Jako "nevýrazné" označili také chuť a vůni.