Test vajec (zejména v bio kvalitě)

10.12.2020

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Schubert Bio čerstvá vejce4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 1,9

Vzorek světlejší barvy s opravdu příjemnou chutí i vůní.

Bio vejce NÁROVCOVÁ LINDA4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,0

Vzorek měl sytější barvu, opravdu kladně vnímali hodnotící chuť i vůni.
BILLA Bio Čerství BIO vejce4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,0

Barva: světlejší, chuť i vůně: velmi příjemné.
Arnoštova vajíčka, Podestýlková vejce3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,1

Lehce vychýlený žloutek x skvělá chuť a vůně.
pozn. Tato vejce nesou logo "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY".
Vejce z volného výběhu na trávě, Statek Dvořák3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,2

Vzorek má drobivější žloutek, nicméně úžasně voní a je velmi dobré chuťově.
Bio vejce, Farma Loučky nad Odrou3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,2

Charakteristika: světlá barva, dobrá chuť, velmi příjemná vůně.
Bio vejce, Farma Opočno3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,3

Vyznačuje se drobivějším žloutkem světlejší barvy, u něhož bylo zpozorováno následné zezelenání (možná příčina: vyšší obsah sirných aminokyselin a železa). Chuť a vůně bodovaly.

Bio vejce, Farma Košík3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,4

Žádné zezelenání žloutku, chuť i vůně příjemné.
Bio vejce, Ranč Bělečko Agro s.r.o.3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,5

Vzorek libé vůně a světlejší barvy.
Bio vejce, Ing. Markéta Severová3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,5

Bílek je měkčí, barva světlejší, chuť i vůně vyhovující.
Bio vejce, Bohumil Frouz3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,9

Vychýlený žloutek, sytě oranžová barva, dobrá chuť i vůně.
Bio vejce, Ing. Jitka Píchová3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny.

Známka: 2,9

Hodnotící negativně reagovali na různé barvy žloutku ve vzorku.