Test vajec (zejména v bio kvalitě)
10.12.2020
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Schubert Bio čerstvá vejce | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 1,9 Vzorek světlejší barvy s opravdu příjemnou chutí i vůní. |
Bio vejce NÁROVCOVÁ LINDA | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,0 Vzorek měl sytější barvu, opravdu kladně vnímali hodnotící chuť i vůni. |
BILLA Bio Čerství BIO vejce | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,0 Barva: světlejší, chuť i vůně: velmi příjemné. |
Arnoštova vajíčka, Podestýlková vejce | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,1 Lehce vychýlený žloutek x skvělá chuť a vůně. pozn. Tato vejce nesou logo "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY". |
Vejce z volného výběhu na trávě, Statek Dvořák | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,2 Vzorek má drobivější žloutek, nicméně úžasně voní a je velmi dobré chuťově. |
Bio vejce, Farma Loučky nad Odrou | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,2 Charakteristika: světlá barva, dobrá chuť, velmi příjemná vůně. |
Bio vejce, Farma Opočno | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,3 Vyznačuje se drobivějším žloutkem světlejší barvy, u něhož bylo zpozorováno následné zezelenání (možná příčina: vyšší obsah sirných aminokyselin a železa). Chuť a vůně bodovaly. |
Bio vejce, Farma Košík | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,4 Žádné zezelenání žloutku, chuť i vůně příjemné. |
Bio vejce, Ranč Bělečko Agro s.r.o. | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,5 Vzorek libé vůně a světlejší barvy. |
Bio vejce, Ing. Markéta Severová | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,5 Bílek je měkčí, barva světlejší, chuť i vůně vyhovující. |
Bio vejce, Bohumil Frouz | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,9 Vychýlený žloutek, sytě oranžová barva, dobrá chuť i vůně. |
Bio vejce, Ing. Jitka Píchová | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Z hlediska analytických parametrů (rezidua veterinárních léčiv, obsah cholesterolu a tuku, přítomnost bakterií rodu Salmonella spp.) byla všechna vejce v pořádku. V rámci senzoriky se řešila: konzistence žloutku/bílku, barva (včetně zezelenání) žloutku, dále pak chuť, vůně (případné pachutě a pachy), krevní a masové skvrny. Známka: 2,9 Hodnotící negativně reagovali na různé barvy žloutku ve vzorku. |