Test tvarohovo-smetanových a tvarohových dezertů

27.9.2019

5 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Billa Termix kakaový4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1-
Hodnocení senzoriky: 2,1
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1-

Celkový vítěz! Obsahuje nejvyšší podíl sušiny a je nejvíce kakaový (nejvyšší množství tukuprosté kakaové sušiny). S ohledem na obsah bílkovin mu patří druhé místo. V senzorice skončil přesně uprostřed, hodnotícím vadila tužší a hrubší konzistence. Naopak vyzdvihují fajn barvu, kakaovou chuť a příjemnou vůni.
Mlékárna Kunín Termix z tvarohu a smetany s příchutí kakao4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2
Hodnocení senzoriky: 1,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Přestože je v něm cítit škrob, v senzorice obsadil tento termix druhé místo. Vděčí za to výborné kakaové chuti a vůni i příjemnému vzhledu/barvě. Zjištění laboratoře: obsahuje spíše více kakaa, ale bohužel také cukru.
Ah Basic Termix4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2
Hodnocení senzoriky: 1,6
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2-

Nejlepší v senzorické části testu! Super vzhled (včetně barvy), harmonická chuť a vůně, optimálně sladký/tučný. Většina hodnot zjištěných v laboratoři je pro tento typ dezertů v průměru. Za zmínku stojí pouze vůbec nejnižší obsah tukuprosté kakaové sušiny.
Milko Originál Termix kakaový3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2-
Hodnocení senzoriky: 2,9
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2

Z testovaných výrobků má nejméně cukru a nejvíce bílkovin. Ve složení nalezneme máslo. To navyšuje obsah celkového tuku. V senzorice mu patří poslední příčka: chuťově atypický (trpký až nakyslý), málo sladký.
Ekomilk Termix kakao3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 3
Hodnocení senzoriky: 2,5
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3-

Obsahuje nejvíce cukru, nejméně bílkovin. Tukuprosté kakaové sušiny stejně jako celkového podílu sušiny má spíše méně. Při senzorice byl pozitivně hodnocen vzhled a konzistence, naopak kritiku si vysloužila slabá vůně i chuť.