Test sýrů na gril

19.7.2019

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Sedlčanský hermelín na gril4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 1-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 1,6
(typ sýru: plísňový)

Absolutní vítěz!-získal nejlepší hodnocení v obou částech. Opravdu výtečná chuť, pružná konzistence i nejlepší vzhled byly přisuzovány právě tomuto výrobku. Drobná výtka Potravinového Sherlocka se týkala skutečnosti, že výrobce na obalu zmiňuje pouze celkový tuk v sýru (chybí informace o tuku v sušině), nicméně z hlediska legislativy je to přípustné. Prodává se včetně balení s kořením.

Rougette Cremiger Grill-Käse natur4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 2,1
(typ sýru: plísňový)

Přestože hodnotícím přišel atypický, umístil se v senzorice druhý. Zajisté mu pomohly jinak jemná chuť a příjemný vzhled i vůně. Výrobce na obalu udává o něco vyšší hodnotu tuku v sušině, ale do povolené odchylky se vejde.
Président na gril3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 3,4
(typ sýru: polotvrdý/poloměkký)

Jedná se o nízkotučný sýr, přestože výrobce tuto informaci na obalu neuvádí. Není proto překvapením, že obsahuje nejméně tuku ze všech testovaných vzorků. Na chuti se to ovšem neodrazilo, neboť laická porota jej shledala "optimálně tučný"...ke své škodě získal i další přízviska: tuhý a hořký.
Koliós Halloumaki cheese3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 3
(typ sýru: nesýry)

Název i složení tohoto sýru nesýru nejvíce připomíná původní sýr na gril halloumi (historie v Řecku). Laboratoř zjistila nižší obsah tuku v sušině, než uvádí etiketa - do odchylky se vleze jen tak tak. Vzhledově je parádní, ale chuťově slabší (především díky přesolenosti a tuhé konzistenci).
Grill&Fun Sýr na grilování classic 3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 3,4
(typ sýru: polotvrdý/poloměkký)

Jednotný výrobce jako u sýru Tesco Grill se odráží v hodnocení - gumový, vrže mezi zuby. V tomto vzorku porota navíc odsuzovala zvláštní pachuť.
Tesco Grill Grill cheese natural3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 3
(typ sýru: polotvrdý/poloměkký)

V sýru nalezneme stabilizátor (chlorid vápenatý), jež napomáhá srážení mléka. V senzorice mu bylo vytýkáno, že je tužší/gumový a vrže mezi zuby. Naopak porota kvitovala příjemnou, slanější a méně tučnou chuť.
K-Classic Let´s BBQ Camembert na gril3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 2,8
(typ sýru: plísňový)

Chuťově průměrný, nevýrazný vzorek. Přestože by se mělo (dle tvrdosti) jednat o měkký sýr, obsahem vody v tukuprosté hmotě sýra se řadí do poloměkkých.
Albert na gril Plísňový sýr s barbecue kořením3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2
Senzorické hodnocení: 2,4
(typ sýru: plísňový)

V balení tohoto sýru naleznete balíček s kořením. To je bohužel "obohaceno" o zbytečné éčko (glutaman sodný). Přestože jeho chuť není typická (lehce nahořklé tóny), shledala jej porota velmi dobrým! Hezky voní, má jemnou strukturu a měkčí, trochu mazlavější konzistenci.
Olma Olmín na grilování Bruschetta3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 2-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1
Senzorické hodnocení: 3,5
(typ sýru: plísňový)

Z plísňových sýrů určených ke grilování dopadl po senzorické stránce nejhůře. Vadila přílišná tekutost, výrazná hořkost a nehezký vzhled. U Sherlocka si skóre vylepšil - absolutně bez výtky! Je dodáván včetně koření, které se může pyšnit tím, že neobsahuje sůl, ve složení najdeme jen bylinky.
K-Classic Let´s BBQ Grill Cheese with Gouda3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 3
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3
Senzorické hodnocení: 3
(typ sýru: nesýry)

Intenzivně v něm ucítíte mléko, má hezkou vůni a příjemnou slanost, štiplavější ale žádanou. Porotě však připadal příliš tučný.
Heinrichsthaler Grilltaler natur2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkový výsledek tvoří: zjištění laboratoře (aneb hodnocení Potravinového Sherlocka) a známka senzoriky (složená ze 12 laiků).

Celková známka: 3-
Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3
Senzorické hodnocení: 3,9
(typ sýru: nesýry)

Označení "nesýr" nese, neboť krom sýru obsahuje další ingredience (včetně modifikovaného škrobu). Získal vůbec nehorší hodnocení v senzorice: umělý, tučný, nedobrý, netypická avšak výrazná chuť, nehezké póry na povrchu.