Test plísňových sýrů
9.8.2021
13 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
K-Favourites Camembert ve dřevě 250 g | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,63 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 1,9 Hodnocení laboratoře: 1,0 Vítěz testu! Středně prozrálý velmi dobrý sýr camembertského typu. |
Sedlčanský Hermelín původní český 100 g | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,7 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,0 Hodnocení laboratoře: 1,0 Pěkný na pohled, příjemná textura, libá vůně. |
Saint Benoit BRIE 200 g | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,7 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,0 Hodnocení laboratoře: 1,0 Správně prozrálý Brie s typickou chutí a vůní. Lehce hořké tóny nenarušují celkový příjemný chuťový vjem. |
Král Sýrů Hermelín originál 120 g | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,79 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 1,7 Hodnocení laboratoře: 2,0 (obsah soli nebyl ve shodě s deklarací) Kvalitní vzhled, vůně, chuť i textura. Vítěz senzorické části! |
K Classic Brie 200 g | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,84 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,2 Hodnocení laboratoře: 1,0 Chuťově plný vyvážený sýr. |
Président Camembert 250 g | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 1,98 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,4 Hodnocení laboratoře: 1,0 Má tužší konzistenci. Intenzita chuti je dána delší dobou prozrání. Průměrný vzorek. |
Président Camembert 90 g | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,05 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5 Hodnocení laboratoře: 1,0 Středně zralý sýr s mírně tužší konzistencí oplývá čistotou chuti a kvalitou. |
Kamadet | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,05 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5 Hodnocení laboratoře: 1,0 Jedná se o měkký sýr s pařeným těstem s plísní na povrchu. Je lehce přezrálý a v chuti mírně nahořklý. Slané a kyselé tóny lze považovat za přiměřené. |
Olmín | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,26 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,8 Hodnocení laboratoře: 1,0 Průměrný vzorek, v chuti výrazné nahořklé tóny...sýr ve značném stupni prozrání. |
Tami Plesnivec natur | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,28 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,4 Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s doporučením ČSN v ukazateli koliformních bakterií) Vyvážený vzorek, v chuti lehce slanější. |
ekofarma Javorník BIO sýr s bílou plísní | 3,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,35 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5 Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s požadavkem na vodu v tukuprosté hmotě sýra) Kvalitně prozrálý vyvážený camembertský sýr. |
Tesco Finest Chaource 250 g | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,4 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 3,0 Hodnocení laboratoře: 1,0 Hodně prozrálý vzorek s citelným tvarohovým jádrem. Chuť intenzivní mírně nahořklá...s tóny typickými pro "modré" sýry. |
OlBrie | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2,56 Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,8 Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s deklarací s ohledem na obsah sušiny) Tento vzorek charakterizuje vysoký stupeň zrání - téměř tekuté "tělo" sýra v křupavé kůrce. Chuť narušuje přílišná slanost a silná nahořklost. |