Test plísňových sýrů

9.8.2021

13 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
OlBrie3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,56
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,8
Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s deklarací s ohledem na obsah sušiny)

Tento vzorek charakterizuje vysoký stupeň zrání - téměř tekuté "tělo" sýra v křupavé kůrce. Chuť narušuje přílišná slanost a silná nahořklost.

Tesco Finest Chaource 250 g3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,4
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 3,0
Hodnocení laboratoře: 1,0

Hodně prozrálý vzorek s citelným tvarohovým jádrem. Chuť intenzivní mírně nahořklá...s tóny typickými pro "modré" sýry.
ekofarma Javorník BIO sýr s bílou plísní3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,35
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5
Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s požadavkem na vodu v tukuprosté hmotě sýra)

Kvalitně prozrálý vyvážený camembertský sýr.
Tami Plesnivec natur3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,28
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,4
Hodnocení laboratoře: 2,0 (nelze vyslovit shodu/neshodu s doporučením ČSN v ukazateli koliformních bakterií)

Vyvážený vzorek, v chuti lehce slanější.

Olmín3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,26
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,8
Hodnocení laboratoře: 1,0

Průměrný vzorek, v chuti výrazné nahořklé tóny...sýr ve značném stupni prozrání.
Président Camembert 90 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,05
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5
Hodnocení laboratoře: 1,0

Středně zralý sýr s mírně tužší konzistencí oplývá čistotou chuti a kvalitou.
Kamadet4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 2,05
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,5
Hodnocení laboratoře: 1,0

Jedná se o měkký sýr s pařeným těstem s plísní na povrchu. Je lehce přezrálý a v chuti mírně nahořklý. Slané a kyselé tóny lze považovat za přiměřené.
Président Camembert 250 g4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,98
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,4
Hodnocení laboratoře: 1,0

Má tužší konzistenci. Intenzita chuti je dána delší dobou prozrání. Průměrný vzorek.
K Classic Brie 200 g4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,84
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,2
Hodnocení laboratoře: 1,0

Chuťově plný vyvážený sýr.
Král Sýrů Hermelín originál 120 g4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,79
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 1,7
Hodnocení laboratoře: 2,0 (obsah soli nebyl ve shodě s deklarací)

Kvalitní vzhled, vůně, chuť i textura. Vítěz senzorické části!
Saint Benoit BRIE 200 g4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,7
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,0
Hodnocení laboratoře: 1,0

Správně prozrálý Brie s typickou chutí a vůní. Lehce hořké tóny nenarušují celkový příjemný chuťový vjem.
Sedlčanský Hermelín původní český 100 g4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,7
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 2,0
Hodnocení laboratoře: 1,0

Pěkný na pohled, příjemná textura, libá vůně.
K-Favourites Camembert ve dřevě 250 g4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celková známka: 1,63
Hodnocení senzoriky (tvoří 70 % výsledné známky): 1,9
Hodnocení laboratoře: 1,0

Vítěz testu! Středně prozrálý velmi dobrý sýr camembertského typu.