Test mletých mas 2023
26.5.2023
3 potraviny
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Mistři od fochu Hovězí & vepřové Mleté maso mix | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,3 Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 1 Výsledná známka: 1- Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč Vítěz! Sice je lehce tučnější, než se dozvíte z obalu, ale s přihlédnutím k povolené odchylce vyhovuje. Bez problémů splňuje požadavek s ohledem na poměr kolagenu a bílkovin. Má nejvyšší obsah bílkovin a naměřená hodnota celkových mikroorganismů v poslední den spotřeby je parádní, s přehledem dává normou doporučený limit. Jediný problém měli hodnotící senzoriky se sušší konzistencí. |
Tesco Mleté maso míchané | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,2 Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 3 Výsledná známka: 2- Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč Nejnižší tučnost se projevila v hodnocení senzoriky - palec dolů za drobivější sušší konzistence. Pyšní se nejnižším poměrem kolagenu a bílkovin. Množství mikroorganismů v poslední den spotřeby je vysoké, což mohla zapříčinit nedůsledná hygiena při výrobě, špatné skladování či příliš dlouhá doba trvanlivosti. |
Řezníkova čerstvá porce Mleté maso mix 100 % | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,8 Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 2- Výsledná známka: 3 Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč Celkový obsah mikroorganismů je u tohoto mletého masa oproti doporučenému limitu vyšší (1 500 000 x 1 800 000 KTJ/g). Bílkovin má dostatek a poměrem kolagenu a bílkovin splňuje požadavky. Průšvih je v absenci výživových údajů na obalu (pozn. ty patří mezi povinné). V senzorice nejhůře hodnocený vzorek - nejsušší, tužší rozpadavá konzistence, lehce zapáchající aroma, výraznější pachuť. |