Test mletých mas 2023

26.5.2023

3 potraviny

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Mistři od fochu Hovězí & vepřové Mleté maso mix4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,3
Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 1

Výsledná známka: 1-
Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč

Vítěz! Sice je lehce tučnější, než se dozvíte z obalu, ale s přihlédnutím k povolené odchylce vyhovuje. Bez problémů splňuje požadavek s ohledem na poměr kolagenu a bílkovin. Má nejvyšší obsah bílkovin a naměřená hodnota celkových mikroorganismů v poslední den spotřeby je parádní, s přehledem dává normou doporučený limit. Jediný problém měli hodnotící senzoriky se sušší konzistencí.
Tesco Mleté maso míchané3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 2,2
Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 3

Výsledná známka: 2-
Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč

Nejnižší tučnost se projevila v hodnocení senzoriky - palec dolů za drobivější sušší konzistence. Pyšní se nejnižším poměrem kolagenu a bílkovin. Množství mikroorganismů v poslední den spotřeby je vysoké, což mohla zapříčinit nedůsledná hygiena při výrobě, špatné skladování či příliš dlouhá doba trvanlivosti.
Řezníkova čerstvá porce Mleté maso mix 100 %3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,8
Známka od Potravinového Sherlocka (mj. zohledňuje výsledky laboratoře): 2-

Výsledná známka: 3
Cena (v přepočtu za 1 kg): 199,80 Kč

Celkový obsah mikroorganismů je u tohoto mletého masa oproti doporučenému limitu vyšší (1 500 000 x 1 800 000 KTJ/g). Bílkovin má dostatek a poměrem kolagenu a bílkovin splňuje požadavky. Průšvih je v absenci výživových údajů na obalu (pozn. ty patří mezi povinné). V senzorice nejhůře hodnocený vzorek - nejsušší, tužší rozpadavá konzistence, lehce zapáchající aroma, výraznější pachuť.