Test majonézy

16.1.2025

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
AGRICOL Poličanka majonéza3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 2,2

Výsledná známka: 2,1

V chuti nevýrazná, středně kyselá; barva světlá, konzistence hustá. Obejde se bez přídatných látek, nicméně má nižší obsah vaječných žloutků.

Pozn.: Nositelka loga "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY".
BONECO Majolka3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 1,6

Výsledná známka: 2,2

V chuti až moc hořčicová a značně kyselá, má matný vzhled a světlou barvu, konzistence je jemná/krémová. Varianta se sníženým obsahem tuku! Díky nižšímu obsahu oleje bylo technologicky nutné přidat zahušťovadla a konzervanty. Obsah vaječný žloutků patří k těm středním.
SPAK Poctivá majonéza3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 3,0

Výsledná známka: 2,3

V chuti slanější, středně kyselá; barva světlá, konzistence řidší. Byla shledána vada, a sice výrazněji olejová a žluklá chuť. Obejde se bez přídatných látek a má střední obsah vaječných žloutků.
VITANA Poctivá majonéza3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 2,0

Výsledná známka: 2,3

V chuti sladší, vaječná, příjemně nakyslá; barva světle žlutá, konzistence řidší. Obsahuje antioxidanty a má vysoký podíl vaječných žloutků. Barvu dolaďují karoteny.
HEINZ Majonéza classic3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 2,6

Výsledná známka: 2,6

V chuti nevýrazná, pouze slabě kyselá; barva světlá, konzistence řidší. Byla shledána vada, a sice intenzivnější olejová a žluklá chuť. Obsahuje antioxidanty a vysoké množství vaječných žloutků. Barvu upravuje kurkuma.
HELLMANN´S Originál majonéza3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V testu byly posuzovány následující parametry – složení, senzorické vlastnosti, výživová hodnota a obsah vajec.

Hodnocení senzoriky: 1,6

Výsledná známka: 2,6

V chuti jemně hořčicová, vyvážená, středně kyselá; barva intenzivně žlutá, konzistence hustější a textura hladká. Podíl vaječných žloutků je nižší, barvu ovlivňují karoteny, obsahuje antioxidanty.