Test kysaného zelí

2.10.2021

9 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
SAMIR Kysané zelí (Samir kysané zelí bílé)4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 1,8
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 1,4

Pěkný vzhled, rovnoměrná krouhanka, kvalitní textura, velmi příjemná chuť.
Znojmia Kysané zelí (zelí bílé kysané sterilované v kořeněném sladkokyselém nálevu)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 2,4
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 1,7

Dobrá barva, měkká konzistence, příjemná vůně i chuť.
Bašovo zelí Kysané zelí bílé (STAROKOLÍNSKÉ KYSANÉ ZELÍ BÍLÉ)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 2,4
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 1,7

Zelí příjemné na pohled i chutí, včetně kyselosti.
AGRO TUŘANY Tuřanské kysané zelí ve slaném nálevu4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 2,6
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 1,8

Hezká barva, v chuti průměrné s intenzivnějšími slanými tóny.
Hamé Kysané zelí (Kysané zelí; sterilované v kořeněném sladkokyselém nálevu)4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 2,9
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 1,95

Lehce podprůměrná barva, nerovnoměrná krouhanka, měkčí konzistence, intenzivnější sladkost v chuti.
KYSANÉ KLOKOTSKÉ ZELÍ 4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 3,1
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 2,05

Vzorek silné vůně, chuť průměrná...kyselá.
BOLEHOšTSKÉ KYSANÉ ZELÍ3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 3,3
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 2,15

Příjemná barva, konzistence měkčí, celková chuť (včetně kyselosti) lehce podprůměrná.
TALAŠOVO KYSANÉ ZELÍ3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 3,4
Známka od laboratoře: 1
Výsledná známka: 2,2

Nerovnoměrná krouhanka, intenzivní kyselost, celková chuť podprůměrná.
efko Kysané zelí (kysané zelí sterilované - bílé)3,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří aritmetický průměr z hodnocení senzoriky (vzhled, rovnoměrnost krouhanky, textura, chuť) a laboratoře (obsah soli, mikrobiologická kvalita, čistá hmotnost a hmotnost pevného podílu, hodnota pH, obsah kyseliny mléčné a vitaminu C, stanovení kyselosti, přítomnost konzervačních látek - kyseliny benzoové a sorbové).

Známka ze senzorické části: 2,7
Známka od laboratoře: 2
(pozn. hmotnost pevného podílu nesouhlasí s deklarací ani s přihlédnutím k tolerované 6% odchylce)
Výsledná známka: 2,35

Zelí opravdu příjemně voní, konzistenci má tvrdší a v chuti dominuje kyselost.