![](/foto/25/86_150~cMXckd.jpg)
Test kuřecí šunky, kategorie: výběrová
26.6.2020
4 potraviny
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Albert Kuřecí šunka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka promítá hodnocení senzoriky (pozn. dvanáct laických porotců) a Potravinového Sherlocka, resp. informace z laboratorní analýzy. Celkové hodnocení: 2 Známka ze senzoriky: 2,4 Známka od Potravinového Sherlocka: 2 Kvalitní vzorek - ve své třídě má nejnižší obsah soli a fosfátů (shodně s produktem Metro Chef). Porotci vytýkali slanější chuť, krvavé kousky masa a celkovou nevýraznost, nicméně ji považovali za chutnou a líbila se jim její soudržnost. |
Globus Kuřecí prsní šunka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka promítá hodnocení senzoriky (pozn. dvanáct laických porotců) a Potravinového Sherlocka, resp. informace z laboratorní analýzy. Celkové hodnocení: 2 Známka ze senzoriky: 2 Známka od Potravinového Sherlocka: 2 Opravdu dobrá výběrová šunka. Méně masa (ve srovnání se třídou nejvyšší jakosti) = vyšší obsah fosfátů. Laická porota ocenila šťavnatost, jemnou barvu, bezproblémovou soudržnost...chuť a vůně jim přišly málo výrazné. |
Metro Chef Šunka kuřecí prsní | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka promítá hodnocení senzoriky (pozn. dvanáct laických porotců) a Potravinového Sherlocka, resp. informace z laboratorní analýzy. Celkové hodnocení: 2 Známka ze senzoriky: 2,0 Známka od Potravinového Sherlocka: 1- Nejlevnější vzorek, prodává se nekrájená. S ohledem na třídu výběrová, patří z hlediska laboratorních výsledků k těm kvalitnějším. Bez zahušťovadel se ovšem neobejde. Porota ji považovala za velmi chutnou i přes četné vzduchové dutinky a tužší konzistenci. Zvláštně působila netypicky tmavá barva. |
Chodura Kuřecí šunka | 1,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka promítá hodnocení senzoriky (pozn. dvanáct laických porotců) a Potravinového Sherlocka, resp. informace z laboratorní analýzy. Celkové hodnocení: 5 Známka ze senzoriky: 2,6 Známka od Potravinového Sherlocka: 5 Kuřecích prsou by tato šunka měla dle etikety obsahovat 78%. Skutečnost? 68,9%! Neslavně dopadla i s ohledem na nejvyšší množství vody, soli a přidaných fosfátů. Porota si stěžovala na málo masovou chuť, gumovou konzistenci či atypickou, cizí vůni. Naopak na pohled - příjemný vzorek dobré barvy. |