Test "klasických" rohlíků
22.3.2021
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Rohlík (PENAM, a.s.) | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 1,78 Známka ze senzorické části: 2,3 Typ rohlíku: průmyslový Libá vůně, příjemná chuť (i přes intenzivnější slané tóny). |
Rohlík standard 43 g (PECUD v.o.d. Žandov) | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 1,9 Známka ze senzorické části: 2,5 Typ rohlíku: průmyslový Celkově příjemný kousek (chuť, vůně i vzhled). |
Rohlík (Jizerské pekárny, s.r.o.) | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,02 Známka ze senzorické části: 2,7 Typ rohlíku: průmyslový Jediný nositel loga "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" se vyznačuje křupavou kůrkou a intenzivní chutí. |
Rohlík benátecký (Merhautovo pekařství, s.r.o.) | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,08 Známka ze senzorické části: 2,8 Typ rohlíku: řemeslný Vůně a chuť průměrné, konzistence tužší. |
Rohlík (United Bakeries, a.s.) | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,10 Známka ze senzorické části: 2,5 Typ rohlíku: průmyslový Vzhled v pořádku, kůrka dobře křupe. |
Rohlík nesypaný 43 g (PAC Hořovice, s.r.o.) | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,20 Známka ze senzorické části: 3,0 Typ rohlíku: více nespecifikováno Slabší vůně, průměrný vzhled. |
Rohlík 43 g (ENPEKA, a.s.) | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,22 Známka ze senzorické části: 2,7 Typ rohlíku: průmyslový Vzhledově příjemný, ale má tužší konzistenci. |
Rohlík (Pekařství Globus ČR, v.o.s.) | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,42 Známka ze senzorické části: 2,7 Typ rohlíku: řemeslný Na první pohled zaujme větším objemem. Bohužel povrch nemá rovnoměrné zabarvení a kvalitativně spadá do průměru. |
Rohlíky nesypaný 43 g (Hello Vaše čerstvé pekařství) | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina). Celková známka: 2,56 Známka ze senzorické části: 3,6 Typ rohlíku: průmyslový Vzhledem k trhlinám ve struktuře oku příliš nepolahodí, méně příjemný je i s ohledem na chuť a bohužel ten samý problém vnímali porotci i u vůně. |