Test "klasických" rohlíků

22.3.2021

9 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Rohlík (PENAM, a.s.)4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 1,78
Známka ze senzorické části: 2,3
Typ rohlíku: průmyslový

Libá vůně, příjemná chuť (i přes intenzivnější slané tóny).
Rohlík standard 43 g (PECUD v.o.d. Žandov)4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 1,9
Známka ze senzorické části: 2,5
Typ rohlíku: průmyslový

Celkově příjemný kousek (chuť, vůně i vzhled).
Rohlík (Jizerské pekárny, s.r.o.)4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,02
Známka ze senzorické části: 2,7
Typ rohlíku: průmyslový

Jediný nositel loga "VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY" se vyznačuje křupavou kůrkou a intenzivní chutí.
Rohlík benátecký (Merhautovo pekařství, s.r.o.)3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,08
Známka ze senzorické části: 2,8
Typ rohlíku: řemeslný

Vůně a chuť průměrné, konzistence tužší.
Rohlík (United Bakeries, a.s.)3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,10
Známka ze senzorické části: 2,5
Typ rohlíku: průmyslový

Vzhled v pořádku, kůrka dobře křupe.

Rohlík nesypaný 43 g (PAC Hořovice, s.r.o.)3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,20
Známka ze senzorické části: 3,0
Typ rohlíku: více nespecifikováno

Slabší vůně, průměrný vzhled.
Rohlík 43 g (ENPEKA, a.s.)3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,22
Známka ze senzorické části: 2,7
Typ rohlíku: průmyslový

Vzhledově příjemný, ale má tužší konzistenci.
Rohlík (Pekařství Globus ČR, v.o.s.)3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,42
Známka ze senzorické části: 2,7
Typ rohlíku: řemeslný

Na první pohled zaujme větším objemem. Bohužel povrch nemá rovnoměrné zabarvení a kvalitativně spadá do průměru.
Rohlíky nesypaný 43 g (Hello Vaše čerstvé pekařství)3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

V celkovém hodnocení sehrála roli senzorika (školení porotci; chuť/pachuť, vůně, konzistence, vzhled) i rozborem prokázané nutriční hodnoty (zejména sůl a vláknina).

Celková známka: 2,56
Známka ze senzorické části: 3,6
Typ rohlíku: průmyslový

Vzhledem k trhlinám ve struktuře oku příliš nepolahodí, méně příjemný je i s ohledem na chuť a bohužel ten samý problém vnímali porotci i u vůně.