
Test jahodových zmrzlin ve vaničkách
15.7.2019
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
CARTE D´OR LES AUTHENTIC STRAWBERRY WITH DELICIOUS STRAWBERRY PIECES | 4,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,1 Pořadí v senzorice: (dělené) 1.-3. Celkové umístění: 1. Cena (v přepočtu za 100 g): 25,40 Kč Jemný, celistvý růžový krém s kousky jahod...vůně spíše nevýrazná, chuť sladká. Chválíme podíl jahodové složky vyšší než 25% i skutečnost, že neuvádí žádné další "případné" alergeny mimo složky. |
JAHODA ZMRZLINA OVOCNÝ SVĚTOZOR | 4,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,2 Pořadí v senzorice: (dělené) 1.-3. Celkové umístění: 2. Cena (v přepočtu za 100 g): 21,40 Kč Jinak hladkou, mírně vodovou konzistenci narušují zrníčka jahod. Není se čemu divit - jejich podíl je vyšší než 25%. Zmrzlina po nich intenzivně nejen chutná, ale i voní. Sladká je tak akorát. Na obalu je zbytečně deklarováno 6 možných alergenů (mimo složky) a komplikovaná receptura vyžaduje řadu přídatných látek. |
SCHOLLER ICECREAM STRAWBERRY WITH STRAWBERY SAUCE | 4,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,3 Pořadí v senzorice: (dělené) 1.-3. Celkové umístění: 3. Cena (v přepočtu za 100 g): 17,30 Kč Hladký růžový krém má na povrchu sytě červené jahodové pyré. Vůně je typická, chuť mírně sladší lehce cítit umělotinou. Významné mínus: obsahuje nejvíce nasycených mastných kyselin. |
BIGMILK STRAWBERRY WITH FRESH MILK | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,4 Pořadí v senzorice: 4. Celkové umístění: 4. Cena (v přepočtu za 100 g): 16,30 Kč Bílo-růžová až příliš našlehaná hmota má sice typicky jahodovou vůni, ale bohužel "umělou" chuť. Navíc v názvu chybí označení skupiny s rostlinným tukem. Pozitivum: nejnižší obsah cukru. |
MANHATTAN CLASSIC VANILLA STRAWBERRY | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,5 Pořadí v senzorice: 5. Celkové umístění: 5. Cena (v přepočtu za 100 g): 9,20 Kč Jedná se o melírovanou (žluto-růžovou) zmrzlinu, ve které převládá vanilková chuť. Konzistence v pořádku, vůně jemná. Druhý nejlevnější z testovaných vzorků. Obsahuje méně rostlinných tuků než by dle vyhlášky měla. |
HÄAGEN-DAZS STRAWBERRY AND CREAM | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,6 Pořadí v senzorice: 7. Celkové umístění: 8. Cena (v přepočtu za 100 g): 40 Kč Jednoznačně nejdražší vzorek zmrzliny - za 100 g zaplatíte rovných 40,-Kč. Namísto jahod převládají v chuti smetanové tóny. Jemná konzistence v sobě nese zrnka i kousky kýženého ovoce. |
GELATTI PREMIUM STRAWBERRY DAIRY ICECREAM | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,6 Pořadí v senzorice: 8. Celkové umístění: 7. Cena (v přepočtu za 100 g): 12,20 Kč Světle růžovou barvu doplňují výrazné kousky červených jahod. Chuťově nenadchne - příliš sladká, umělá. Vůně nevýrazná. |
CLASSIC STRAWBERRY ICECREAM | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,6 Pořadí v senzorice: 6. Celkové umístění: 6. Cena (v přepočtu za 100 g): 7,30 Kč Sladká, tato zmrzlina má v sobě nejvíce cukru, a umělá chuť lehce kontrastuje s přirozenou jahodovou vůní a texturou s patrnými zrníčky. Jedná se o nejlevnější z testovaných výrobků, kdy za 100 g zaplatíte pouze 7,30 Kč. |
PRIMA MROŽ JAHODOVÝ S TVAROHEM | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledná známka v sobě zahrnuje hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled, konzistence), porovnání výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správně určené zařazení (druh, skupina, podskupina). Známka: 1,9 Pořadí v senzorice: 9. Celkové umístění: 9. Cena (v přepočtu za 100 g): 14 Kč Nejhůře hodnocená zmrzlina: písčitá konzistence, nevýrazná vůně, moučná atypická chuť. Plus: podíl jahodové složky činí více než 25%. |