Test imitací mozzarelly
29.9.2024
5 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Mondarella Classic | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Laboratoř v žádném z testovaných výrobků nezjistila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (zejména obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) posuzovaly 2 nutriční poradkyně. Známku ovlivnila také cena produktu. Známka: 3 Cena (v přepočtu za 100 g): 59,30 Kč Složení je sice sáhodlouhé, ale výsledkem je díky mandlím pouze málo tučný výrobek s povedeným složením mastných kyselin, ve kterém nechybí bílkoviny a vláknina. Vápníku je poskrovnu, soli zase až moc. Hmota připomíná vybledlou a silně ztuženou játrovku. Chuť kyselá a namísto mandlí z ní cítíte zahušťovala. |
Kešu rýs Bobík | 2,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Laboratoř v žádném z testovaných výrobků nezjistila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (zejména obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) posuzovaly 2 nutriční poradkyně. Známku ovlivnila také cena produktu. Známka: 3,2 Cena (v přepočtu za 100 g): 87,50 Kč Palec nahoru za absenci přídatných látek. Nicméně nálož kokosového tuku z Bobíka vytvořila tukovou dělovou kouli – ve 100 g nalezneme více nasynených tuků, než by bylo na celý den zdrávo. Obsahuje dost sacharidů, mizivé množství vápníku…ale také slušný podíl bílkovin a málo soli. Tuhá a mazlavá hmota je cítit kvasnicemi – jak ve vůni, tak v chuti. Ve finále se však po senzorické stránce jedná o celkem přijatelný vzorek s osobitým aroma. |
Bio MozzaVella auf Mandel | 2,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Laboratoř v žádném z testovaných výrobků nezjistila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (zejména obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) posuzovaly 2 nutriční poradkyně. Známku ovlivnila také cena produktu. Známka: 3,2 Cena (v přepočtu za 100 g): 71,20 Kč Díky přidání mandlové mouky má hmota nižší podíl nasycených mastných kyselin. Obsahuje méně sacharidů a bílkovin (pozn. ty pocházejí pouze z mandlí). Vápníku má v porovnání se sýrem cca pětinu. Mozzarellu nepřipomíná opravdu ničím – chuť s umělou a značně chemickou pachutí, vůně prázdná, konzistence sulcová/napěněná. |
Veggi Filata Bianco | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Laboratoř v žádném z testovaných výrobků nezjistila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (zejména obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) posuzovaly 2 nutriční poradkyně. Známku ovlivnila také cena produktu. Známka: 4 Cena (v přepočtu za 100 g): 49,30 Kč Tato imitace vyhlášeného sýra svými nutričními hodnotami nepůsobí vůbec smysluplně či alespoň zajímavě. Tuk, trocha sacharidů a sůl. Výživové nedostatky nevynahradila ani senzorická stránka. Plátky připomínají více mýdlo než jídlo, konzistence je drolivá, vůně žádná a chuť nulová. |
Violife Mozzarella flavour block | 1,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Laboratoř v žádném z testovaných výrobků nezjistila přítomnost mykotoxinů. Výživové údaje (zejména obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůně, konzistence) posuzovaly 2 nutriční poradkyně. Známku ovlivnila také cena produktu. Známka: 4,1 Cena (v přepočtu za 100 g): 39,50 Kč Všechno špatně, zaznělo od obou nutričních terapeutek. Směs kokosového oleje a škrobu s přídavkem aditiv, navíc bohatá na tuk. Namísto bílkovin sacharidy a jedinou minerální látku představuje sůl. Přidaný vitamin B12 tomu už nepomůže. Tuhá hmota voní nasládle po kokosu; v chuti je kyselá, slaná a mastná. Na patře zůstává umělý nepřirozený ocásek. |