
Těstoviny
4.3.2015
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Barilla Pappardelle all Uovo | 5,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 19,96Kč/100g Druh mouky dle etikety:semolina Obsah vajec: vejce 28,3% Druh mouky dle laboratoře:100%Triticum turgidum durum Obsah vajec na 100g:vejce 36,5% Počet vajec na kg: 8,75 Senzorické hodnocení:1,0 Blesk:1 Prostě jednička! Těmhle těstovinám se nedá nic vytknout. Před uvařením měly matný vzhled a po uvaření měly jednotnou barvu a konzistenci. A díky hrubšímu povrchu k nim omáčka dobře přilne. Vajec měly z vaječných těstovin bezkonkurenčně nejvíc. |
Babiččiny vaječné fleky | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 9,97Kč/100g Druh mouky dle etikety:semolina – krupice z tvrdé pšenice Obsah vajec:čerstvá vejce 18% Druh mouky dle laboratoře:100%Triticum turgidum durum Obsah vajec na 100g:vejce 26,1% Počet vajec na kg: 6,26 Senzorické hodnocení:1,83 Blesk:2- Výrobce deklaruje 18% čerstvých vajec, naše laboratoř naměřila dokonce 26,1%, což odpovídá zhruba šesti vejcím na kilogram těstovin. I po uvaření mají sytě žlutou barvu, takže na bílém talíři dost kontrastují. Chutí nikoho neurazí, ale ani nikoho neoslní. |
BonaVita Špecle 4vaječné | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 7,98Kč/100g Druh mouky dle etikety: tvrdá pšenice - semolina Obsah vajec:vejce 20% Druh mouky dle laboratoře: 100% Triticum turgidum durum Obsah vajec na 100g: vejce 22,8% Počet vajec na kg: 5,48 Senzorické hodnocení:2,83 Blesk:2 Jak název napovídá, výrobce slibuje 4 vejce na kilo výrobku. Náš test ukázal, že výrobce doprává spotřebitelům dokonce víc! Po uvaření měly hezkou žlutavou barvu a chutnaly dobře. Jen s vůní to bylo trochu horší. |
Japavo těstoviny bezvaječné – kolínka | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 3,18Kč/100g Druh mouky dle etikety: pšeničná polohrubá výběrová mouka Obsah vajec:- Druh mouky dle laboratoře: pšeničná mouka Obsah vajec na 100g:- Počet vajec na kg: - Senzorické hodnocení:1,80 Blesk:3 Tradiční česká příloha – kolínka překvapila i italského šéfkuchaře. Jejich barva se nejvíce blížila barvě, jakou by nevaječné těstoviny měly mít. Chutnaly trochu nasládle, ale při snaze uvařit je „al dente“ byly trochu lepkavé. |
Panzani Farfalle | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 6,98Kč/100g Druh mouky dle etikety:100% krupice z tvrdozrnné pšenice Obsah vajec:- Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum turgidum durum Obsah vajec na 100g:- Počet vajec na kg: - Senzorické hodnocení:2,17 Blesk:3 Tyhle těstoviny si v senzorice vedly podobně jako Agnesi. Byly moc tenké, takže buď byly podle návodu tvrdší, anebo při pokusu o „al dente“ byly moc měkké. Po uvaření byly dokonce kluzké, takže omáčka vám z nic sjede jako z talíře. |
Rosické těstoviny – Vřetena malá | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 2,78Kč/100g Druh mouky dle etikety: pšeničná mouka Obsah vajec:- Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka Obsah vajec na 100g:- Počet vajec na kg: - Senzorické hodnocení:2,33 Blesk:2- Barva sice moc neláká a na bílém talíři se téměř ztrácejí, ale z nevaječných těstovin se uvařily jako jediné „al dente“. Chutí nikoho neurazí a cenou už vůbec ne, jsou totiž nejlevnější ze všech testovaných těstovin. |
Adriana Pasta classica – Creste di Gallo | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 7,38Kč/100g Druh mouky dle etikety: Pšeničná mouka semolina z tvrdé pšenice Obsah vajec:- Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum turgidum durum Obsah vajec na 100g:- Počet vajec na kg: - Senzorické hodnocení:1,92 Blesk:3 Před uvařením mají sytě žlutou barvu, posléze vyblednou. Chuťově nebyly špatné, ale jsou hodně lesklé, takže stejně jako u těstovin Panzani k nim připravená omáčka nepřilne, takže ji musíte lovit pod těstovinami. |
Agnesi Le Ricciutelle | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 6,78Kč Druh mouky dle etikety: tvrdozrnná pšenice - semolina Obsah vajec:- Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum Turgidum durum Obsah vajec na 100g: - Počet vajec na kg: - Senzorické hodnocení: 2,333 Blesk:3- Ačkoli jsou ze semoliny, mají nepřirozenou žlutou barvu. Pokud byste je chtěli připravit „al dente“, zřejmě to nevychytáte, protože jsou tenké a buď jsou po uvaření podle návodu na obale moc tuhé, nebo je uvaříte moc do měkka. |
Zátkovy válcované nudle vaječné | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 6,18Kč/100g Druh mouky dle etikety:pšeničná mouka Obsah vajec:sušená vejce 1% Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka Obsah vajec na 100g:sušená vejce 3,3% Počet vajec na kg: 2,85 Senzorické hodnocení:3,25 Blesk:4 Výrobce na obale uvádí koření kurkumu, kterou může ovlivňovat sytost žlutého zabarvení. To potvrdila i laboratoř a senzorika, v uvařených těstovinách byly totiž vidět kousky koření. Podíl vaječné složky je z vaječných těstovin nejnižší. |
Premium špagety vaječné | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) 3,58Kč/100g Druh mouky dle etikety: pšeničná mouka Obsah vajec:2%sušená vaječná pasterovaná směs Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka Obsah vajec na 100g:sušená vejce 0,68% Počet vajec na kg: 0,59 Senzorické hodnocení:3,17 Blesk:5 Už podle barvy je poznat, že se o vaječné těstoviny jednat nemůže. A to potvrdila i laboratoř! Naměřeného cholesterolu je tam tak zoufale málo, že to sotva může být vaječný žloutek. Po uvaření na způsob „al dente“ byly oslizlé a dost se lepily. |