Těstoviny

4.3.2015

10 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Barilla Pappardelle all Uovo5,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

19,96Kč/100g
Druh mouky dle etikety:semolina
Obsah vajec: vejce 28,3%
Druh mouky dle laboratoře:100%Triticum turgidum durum
Obsah vajec na 100g:vejce 36,5%
Počet vajec na kg: 8,75
Senzorické hodnocení:1,0
Blesk:1
Prostě jednička! Těmhle těstovinám se nedá nic vytknout.
Před uvařením měly matný vzhled a po uvaření měly jednotnou barvu a konzistenci.
A díky hrubšímu povrchu k nim omáčka dobře přilne.
Vajec měly z vaječných těstovin bezkonkurenčně nejvíc.
Babiččiny vaječné fleky4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

9,97Kč/100g
Druh mouky dle etikety:semolina – krupice z tvrdé pšenice
Obsah vajec:čerstvá vejce 18%
Druh mouky dle laboratoře:100%Triticum turgidum durum
Obsah vajec na 100g:vejce 26,1%
Počet vajec na kg: 6,26
Senzorické hodnocení:1,83
Blesk:2-
Výrobce deklaruje 18% čerstvých vajec, naše laboratoř naměřila dokonce 26,1%, což odpovídá zhruba šesti vejcím na kilogram těstovin.
I po uvaření mají sytě žlutou barvu, takže na bílém talíři dost kontrastují.
Chutí nikoho neurazí, ale ani nikoho neoslní.
BonaVita Špecle 4vaječné3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

7,98Kč/100g
Druh mouky dle etikety: tvrdá pšenice - semolina
Obsah vajec:vejce 20%
Druh mouky dle laboratoře: 100% Triticum turgidum durum
Obsah vajec na 100g: vejce 22,8%
Počet vajec na kg: 5,48
Senzorické hodnocení:2,83
Blesk:2
Jak název napovídá, výrobce slibuje 4 vejce na kilo výrobku.
Náš test ukázal, že výrobce doprává spotřebitelům dokonce víc!
Po uvaření měly hezkou žlutavou barvu a chutnaly dobře.
Jen s vůní to bylo trochu horší.
Japavo těstoviny bezvaječné – kolínka3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

3,18Kč/100g
Druh mouky dle etikety: pšeničná polohrubá výběrová mouka

Obsah vajec:-
Druh mouky dle laboratoře: pšeničná mouka
Obsah vajec na 100g:-
Počet vajec na kg: -
Senzorické hodnocení:1,80
Blesk:3
Tradiční česká příloha – kolínka překvapila i italského šéfkuchaře.
Jejich barva se nejvíce blížila barvě, jakou by nevaječné těstoviny měly mít.
Chutnaly trochu nasládle, ale při snaze uvařit je „al dente“ byly trochu lepkavé.
Panzani Farfalle3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

6,98Kč/100g
Druh mouky dle etikety:100% krupice z tvrdozrnné pšenice
Obsah vajec:-
Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum turgidum durum
Obsah vajec na 100g:-
Počet vajec na kg: -
Senzorické hodnocení:2,17
Blesk:3
Tyhle těstoviny si v senzorice vedly podobně jako Agnesi.
Byly moc tenké, takže buď byly podle návodu tvrdší, anebo při pokusu o „al dente“ byly moc měkké.
Po uvaření byly dokonce kluzké, takže omáčka vám z nic sjede jako z talíře.
Rosické těstoviny – Vřetena malá3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

2,78Kč/100g
Druh mouky dle etikety: pšeničná mouka
Obsah vajec:-
Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka
Obsah vajec na 100g:-
Počet vajec na kg: -
Senzorické hodnocení:2,33
Blesk:2-
Barva sice moc neláká a na bílém talíři se téměř ztrácejí, ale z nevaječných těstovin se uvařily jako jediné „al dente“.
Chutí nikoho neurazí a cenou už vůbec ne, jsou totiž nejlevnější ze všech testovaných těstovin.
Adriana Pasta classica – Creste di Gallo3,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

7,38Kč/100g
Druh mouky dle etikety: Pšeničná mouka semolina z tvrdé pšenice
Obsah vajec:-
Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum turgidum durum
Obsah vajec na 100g:-
Počet vajec na kg: -
Senzorické hodnocení:1,92
Blesk:3
Před uvařením mají sytě žlutou barvu, posléze vyblednou.
Chuťově nebyly špatné, ale jsou hodně lesklé, takže stejně jako u těstovin Panzani k nim připravená omáčka nepřilne, takže ji musíte lovit pod těstovinami.
Agnesi Le Ricciutelle3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

6,78Kč
Druh mouky dle etikety: tvrdozrnná pšenice - semolina
Obsah vajec:-
Druh mouky dle laboratoře:100% Triticum Turgidum durum
Obsah vajec na 100g: -
Počet vajec na kg: -
Senzorické hodnocení: 2,333
Blesk:3-
Ačkoli jsou ze semoliny, mají nepřirozenou žlutou barvu.
Pokud byste je chtěli připravit „al dente“, zřejmě to nevychytáte, protože jsou tenké a buď jsou po uvaření podle návodu na obale moc tuhé, nebo je uvaříte moc do měkka.
Zátkovy válcované nudle vaječné2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

6,18Kč/100g
Druh mouky dle etikety:pšeničná mouka
Obsah vajec:sušená vejce 1%
Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka
Obsah vajec na 100g:sušená vejce 3,3%
Počet vajec na kg: 2,85
Senzorické hodnocení:3,25
Blesk:4
Výrobce na obale uvádí koření kurkumu, kterou může ovlivňovat sytost žlutého zabarvení.
To potvrdila i laboratoř a senzorika, v uvařených těstovinách byly totiž vidět kousky koření.
Podíl vaječné složky je z vaječných těstovin nejnižší.
Premium špagety vaječné2,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

3,58Kč/100g
Druh mouky dle etikety: pšeničná mouka
Obsah vajec:2%sušená vaječná pasterovaná směs
Druh mouky dle laboratoře:pšeničná mouka
Obsah vajec na 100g:sušená vejce 0,68%
Počet vajec na kg: 0,59
Senzorické hodnocení:3,17
Blesk:5
Už podle barvy je poznat, že se o vaječné těstoviny jednat nemůže.
A to potvrdila i laboratoř!
Naměřeného cholesterolu je tam tak zoufale málo, že to sotva může být vaječný žloutek.
Po uvaření na způsob „al dente“ byly oslizlé a dost se lepily.