Test salámů typu Poličan
11.10.2022
8 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
ŘEZNÍKŮV TALÍŘ Poličan | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 2,3 Známka z analytické části: 1 Známka od laboratoře: 1 Výsledné hodnocení: 1,52 Pěkná barva, opravdu příjemná chuť (byť s lehce vyšší kyselostí) i vůně, optimální kořeněnost. Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY |
Krahulík Poličan fit | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 2,7 Známka z analytické části: 1 Známka od laboratoře: 1 Výsledné hodnocení: 1,68 Příjemný na pohled, homogenní konzistence, slabší (ale pořád příjemná) kořeněnost, nejnižší tučnost, intenzivnější kyselost v chuti. Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY |
DACELLO Poličan krájený | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 2,8 Známka z analytické části: 1 Známka od laboratoře: 1 Výsledné hodnocení: 1,72 Optimální uzená chuť, výraznější vůně, světlejší barva, značné množství tukových částic a s tím spojená vyšší tučnost. |
Kmotr Poličan | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 3,2 Známka z analytické části: 2 Známka od laboratoře: 1 Výsledné hodnocení: 2,08 V chuti i vůni výraznější kyselost, slabší kořeněnost, vlhčí konzistence, přítomnost kolagenních částic. |
BILLA Poličan | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 3 Známka z analytické části: 1 Známka od laboratoře: 2 Výsledné hodnocení: 2,20 V chuti lehce slanější a tučnější, barva světlejší, konzistence měkčí. |
PEJSKAR Poličan originál 1977 | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 3,3 Známka z analytické části: 4 Známka od laboratoře: 1 Výsledné hodnocení: 2,52 Příjemná vůně i kořeněnost, optimální tučnost, barva výrazněji tmavočervená, konzistence suchá. Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY |
SCHNEIDER Poličan trvanlivý salám | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 3,4 Známka z analytické části: 3 Známka od laboratoře: 1,5 Výsledné hodnocení: 2,56 Barva tmavší a nahnědlá, konzistence značně měkká ale vláčná, přítomnost kolagenních částic. |
SKALIČAN Poličan | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody). Známka ze senzorické části: 2,8 Známka z analytické části: 5 Známka od laboratoře: 3 Výsledné hodnocení: 3,32 Barva trochu tmavší, v porovnání s ostatními lehce větší kousky špekových částic, konzistence sušší. |