Test salámů typu Poličan

11.10.2022

8 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
ŘEZNÍKŮV TALÍŘ Poličan4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 2,3
Známka z analytické části: 1
Známka od laboratoře: 1

Výsledné hodnocení: 1,52

Pěkná barva, opravdu příjemná chuť (byť s lehce vyšší kyselostí) i vůně, optimální kořeněnost.

Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY
Krahulík Poličan fit4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 2,7
Známka z analytické části: 1
Známka od laboratoře: 1

Výsledné hodnocení: 1,68

Příjemný na pohled, homogenní konzistence, slabší (ale pořád příjemná) kořeněnost, nejnižší tučnost, intenzivnější kyselost v chuti.

Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY
DACELLO Poličan krájený4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 2,8
Známka z analytické části: 1
Známka od laboratoře: 1

Výsledné hodnocení: 1,72

Optimální uzená chuť, výraznější vůně, světlejší barva, značné množství tukových částic a s tím spojená vyšší tučnost.
Kmotr Poličan3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 3,2
Známka z analytické části: 2
Známka od laboratoře: 1

Výsledné hodnocení: 2,08

V chuti i vůni výraznější kyselost, slabší kořeněnost, vlhčí konzistence, přítomnost kolagenních částic.
BILLA Poličan3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 3
Známka z analytické části: 1
Známka od laboratoře: 2

Výsledné hodnocení: 2,20

V chuti lehce slanější a tučnější, barva světlejší, konzistence měkčí.
PEJSKAR Poličan originál 19773,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 3,3
Známka z analytické části: 4
Známka od laboratoře: 1

Výsledné hodnocení: 2,52

Příjemná vůně i kořeněnost, optimální tučnost, barva výrazněji tmavočervená, konzistence suchá.

Logo: VYROBENO PODLE ČESKÉ CECHOVNÍ NORMY
SCHNEIDER Poličan trvanlivý salám3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 3,4
Známka z analytické části: 3
Známka od laboratoře: 1,5

Výsledné hodnocení: 2,56

Barva tmavší a nahnědlá, konzistence značně měkká ale vláčná, přítomnost kolagenních částic.
SKALIČAN Poličan2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, dalších 40 % zohledňuje deklaraci složení (pozn. zhoršené hodnocení si vysloužily výrobky obsahující zvýrazňovače chuti a vůně, zahušťovadla, vyjma bramborového škrobu, a barvivo košenila + ty, kde laboratoř odhalila nesoulad s informacemi uvedenými na obalu) a zbylých 20 % patří zjištěním laboratoře (s ohledem na množství masa použitého k výrobě 100 g konečného produktu, obsah čistých svalových bílkovin, soli a tuku a aktivitu vody).

Známka ze senzorické části: 2,8
Známka z analytické části: 5
Známka od laboratoře: 3

Výsledné hodnocení: 3,32

Barva trochu tmavší, v porovnání s ostatními lehce větší kousky špekových částic, konzistence sušší.