
Test pšeničných piv
11.6.2019
12 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Černá Hora Velen | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 2,2 Známka od laiků: 2,13 Známka udělená odborníky: 2,33 Pro část poroty průměrný, pro zbytek osvěžující kousek s nepříliš intenzivní vůní a slabší hořkostí, která však v závěru příjemně sílí. |
Primátor Weizen | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 2,2 Známka od laiků: 2,5 Známka udělená odborníky: 1,92 Vyrovnaná chuť, kde se harmonicky prolínají ovocné a hořké tóny...pitelné, svěží! |
Lobkowicz Premium Pšeničný | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 2,6 Známka od laiků: 2,47 Známka udělená odborníky: 2,81 Laická část poroty ocenila kyselejší šmak. Podle odborníků má středně silné tělo a lehce rušivě na ně působila sladová chuť. |
Krušovice Pšeničné | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 2,9 Známka od laiků: 3,10 Známka udělená odborníky: 2,69 Lehčí pivko s vyšší hořkostí. Pokud zteplá získá až nepříjemnou chuť i vůni. |
Permon Craft Brewery Pšeničné | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3 Známka od laiků: 2,56 Známka udělená odborníky: 3,42 Hodně vodové, málo pitelné. Chuť narušují chmelové tóny, které pro tento druh piva rozhodně nejsou typické. Navíc podle laboratoře se s přihlédnutím k povolené odchylce jedná o desítku (nikoliv 11, jak značí výrobce). |
Litovel Weizen | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3 Známka od laiků: 2,33 Známka udělená odborníky: 3,64 Rozporuplné hodnocení odborníků: od otřesného, přes průměrné, až po dobré. Každopádně celkový výsledek vylepšil názor laiků. |
Kamenice Weizen 11° | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3 Známka od laiků: 2,86 Známka udělená odborníky: 3,11 Problém při točení tohoto piva měli díky nadměrné pěnivosti i odborníci. Odborná část poroty diagnostikovala vady v chuti, laikům přišlo slabé. Podle hodnoty EPM se jedná o 10! |
Glock 11° Goldie Weizenbier | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3 Známka od laiků: 3,11 Známka udělená odborníky: 2,94 Laickou porotu neoslovilo (obsadilo předposlední místo). Odborníci jej shledávají příjemně pitelným. Hutné, sladší...možná až příliš ovocné, intenzivní "voní" po kvasinkách. |
Krušnohor Weizen 13° | 2,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3,1 Známka od laiků: 2,4 Známka udělená odborníky: 3,75 Na pivo z pšenice mu schází charakteristická vůně i chuť. Označení 13 je podle rozboru chybné, jedná se o 12. |
Cobolis Bavorská pšenice 13° | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3,3 Známka od laiků: 2,75 Známka udělená odborníky: 3,75 Tento polotmavý vzorek je podle většiny odborné poroty "mimo styl" - především díky kávovo-karamelové chuti, která naopak přišla přitažlivá části laickým hodnotitelům. |
Herold pšeničný ležák | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3,1 Známka od laiků: 3,14 Známka udělená odborníky: 3,78 Neharmonické, moc kyselé, s nepříjemným zkvašeným zápachem...tento vzorek obsadil poslední příčku u laiků a předposlední místo v hodnocení odborníků. |
Pivovarský dům Pšeničné pivo 11° | 2,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů. Výsledné hodnocení: 3,6 Známka od laiků: 2,77 Známka udělená odborníky: 4,39 Podle odborníků nejhorší - nevyvážené pivo s vadami: diacetyl, zatuchlina, zapařená sláma. Od propadáku jej zachránilo shovívavé hodnocení druhé části poroty. Pozn. dodatečná info znělo, že pivo bylo ještě nevyzrálé, neboť do sudu bylo stočené jen tři dny. |