Pivovarský dům Pšeničné pivo 11°


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test pšeničných piv

11.6.2019
2.4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3,6
Známka od laiků: 2,77
Známka udělená odborníky: 4,39

Podle odborníků nejhorší - nevyvážené pivo s vadami: diacetyl, zatuchlina, zapařená sláma. Od propadáku jej zachránilo shovívavé hodnocení druhé části poroty.
Pozn. dodatečná info znělo, že pivo bylo ještě nevyzrálé, neboť do sudu bylo stočené jen tři dny.