Test pšeničných piv

11.6.2019

12 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Pivovarský dům Pšeničné pivo 11°2,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3,6
Známka od laiků: 2,77
Známka udělená odborníky: 4,39

Podle odborníků nejhorší - nevyvážené pivo s vadami: diacetyl, zatuchlina, zapařená sláma. Od propadáku jej zachránilo shovívavé hodnocení druhé části poroty.
Pozn. dodatečná info znělo, že pivo bylo ještě nevyzrálé, neboť do sudu bylo stočené jen tři dny.
Herold pšeničný ležák2,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3,1
Známka od laiků: 3,14
Známka udělená odborníky: 3,78

Neharmonické, moc kyselé, s nepříjemným zkvašeným zápachem...tento vzorek obsadil poslední příčku u laiků a předposlední místo v hodnocení odborníků.
Cobolis Bavorská pšenice 13°2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3,3
Známka od laiků: 2,75
Známka udělená odborníky: 3,75

Tento polotmavý vzorek je podle většiny odborné poroty "mimo styl" - především díky kávovo-karamelové chuti, která naopak přišla přitažlivá části laickým hodnotitelům.
Krušnohor Weizen 13°2,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3,1
Známka od laiků: 2,4
Známka udělená odborníky: 3,75

Na pivo z pšenice mu schází charakteristická vůně i chuť. Označení 13 je podle rozboru chybné, jedná se o 12.
Litovel Weizen3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3
Známka od laiků: 2,33
Známka udělená odborníky: 3,64

Rozporuplné hodnocení odborníků: od otřesného, přes průměrné, až po dobré. Každopádně celkový výsledek vylepšil názor laiků.
Permon Craft Brewery Pšeničné3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3
Známka od laiků: 2,56
Známka udělená odborníky: 3,42

Hodně vodové, málo pitelné. Chuť narušují chmelové tóny, které pro tento druh piva rozhodně nejsou typické. Navíc podle laboratoře se s přihlédnutím k povolené odchylce jedná o desítku (nikoliv 11, jak značí výrobce).
Kamenice Weizen 11°3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3
Známka od laiků: 2,86
Známka udělená odborníky: 3,11

Problém při točení tohoto piva měli díky nadměrné pěnivosti i odborníci. Odborná část poroty diagnostikovala vady v chuti, laikům přišlo slabé. Podle hodnoty EPM se jedná o 10!
Glock 11° Goldie Weizenbier3,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 3
Známka od laiků: 3,11
Známka udělená odborníky: 2,94

Laickou porotu neoslovilo (obsadilo předposlední místo). Odborníci jej shledávají příjemně pitelným. Hutné, sladší...možná až příliš ovocné, intenzivní "voní" po kvasinkách.
Krušovice Pšeničné3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 2,9
Známka od laiků: 3,10
Známka udělená odborníky: 2,69

Lehčí pivko s vyšší hořkostí. Pokud zteplá získá až nepříjemnou chuť i vůni.
Lobkowicz Premium Pšeničný3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 2,6
Známka od laiků: 2,47
Známka udělená odborníky: 2,81

Laická část poroty ocenila kyselejší šmak. Podle odborníků má středně silné tělo a lehce rušivě na ně působila sladová chuť.
Černá Hora Velen3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 2,2
Známka od laiků: 2,13
Známka udělená odborníky: 2,33

Pro část poroty průměrný, pro zbytek osvěžující kousek s nepříliš intenzivní vůní a slabší hořkostí, která však v závěru příjemně sílí.
Primátor Weizen3,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Dvě skupiny (laikové x odborníci) provedly senzorické hodnocení pšeničných piv. Jedna polovina vzorků pocházela z průmyslových pivovarů, druhá z minipivovarů.

Výsledné hodnocení: 2,2
Známka od laiků: 2,5
Známka udělená odborníky: 1,92

Vyrovnaná chuť, kde se harmonicky prolínají ovocné a hořké tóny...pitelné, svěží!