Test jahodových zavařenin bez přidaného cukru

8.10.2019

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Relax 100 % z ovoce Jahoda3,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 2,4
Známka senzoriky: 2,7

Tato zavařenina má velmi příjemnou konzistenci. Chuťově je málo výrazná a její harmonii narušuje cizí nakyslá příchuť jablečné šťávy. Shrnutí: složení dominují jahody, chuti jablka.
Jahoda bez cukru3,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 2,6
Známka senzoriky: 3,0

Tento vzorek vnímali hodnotící stylem buď/nebo. Menší části přišla "skutečná" - přirozený vzhled, jahodová chuť. Většina však tvrdila, že snad ani nejde o džem - nakyslá chuť, poněkud odrazující vzhled.
St. Dalfour Jahoda3,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 2,7
Známka senzoriky: 3,0

Přestože v tomto produktu z Francie nenajdeme přidaný cukr, hodně porotců jej vnímalo jako intenzivně sladký. Škodu evidentně napáchala také šťáva z datlí, jejíž příchuť nelze "přehlédnout".
HealthyCo Strawberry Jam3,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 2,9
Známka senzoriky: 3,0

Chuťově se džem celkem povedl, horší je to vzhledově. Vyjádření porotců: někteří tento vzorek přirovnávali ke kečupu, další pro změnu k játrům v lékařské misce.
Bioláda Jahoda2,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 3,1
Známka senzoriky: 3,6

Originální rodinná receptura z východní Moravy nezaujala. Chuťově i vzhledově připomíná spíš povidla: sladká, trošku nakyslá...navíc skutečně málo jahodová! Výtka padla i na konzistenci, která je v tomto případě velmi nepoddajná.
100 % Jahodový s kousky ovoce2,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa).

Celkové hodnocení: 3,3
Známka senzoriky: 3,7

Zde snad nebylo "v pořádku" nic. Porotcům se nelíbila barva (našedlá), konzistence (málo želírovaná) ani chuť (extrémně kyselá, navíc působila jakoby džem byl vyroben z příliš přezrálých plodů).