
Test jahodových zavařenin bez přidaného cukru
8.10.2019
6 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Relax 100 % z ovoce Jahoda | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 2,4 Známka senzoriky: 2,7 Tato zavařenina má velmi příjemnou konzistenci. Chuťově je málo výrazná a její harmonii narušuje cizí nakyslá příchuť jablečné šťávy. Shrnutí: složení dominují jahody, chuti jablka. |
Jahoda bez cukru | 3,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 2,6 Známka senzoriky: 3,0 Tento vzorek vnímali hodnotící stylem buď/nebo. Menší části přišla "skutečná" - přirozený vzhled, jahodová chuť. Většina však tvrdila, že snad ani nejde o džem - nakyslá chuť, poněkud odrazující vzhled. |
St. Dalfour Jahoda | 3,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 2,7 Známka senzoriky: 3,0 Přestože v tomto produktu z Francie nenajdeme přidaný cukr, hodně porotců jej vnímalo jako intenzivně sladký. Škodu evidentně napáchala také šťáva z datlí, jejíž příchuť nelze "přehlédnout". |
HealthyCo Strawberry Jam | 3,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 2,9 Známka senzoriky: 3,0 Chuťově se džem celkem povedl, horší je to vzhledově. Vyjádření porotců: někteří tento vzorek přirovnávali ke kečupu, další pro změnu k játrům v lékařské misce. |
Bioláda Jahoda | 2,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 3,1 Známka senzoriky: 3,6 Originální rodinná receptura z východní Moravy nezaujala. Chuťově i vzhledově připomíná spíš povidla: sladká, trošku nakyslá...navíc skutečně málo jahodová! Výtka padla i na konzistenci, která je v tomto případě velmi nepoddajná. |
100 % Jahodový s kousky ovoce | 2,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení vzniklo následovně: 80% tvoří známka senzoriky (tzn. vzhled, vůně, chuť a konzistence), 10% má na svědomí složení (obsah ovoce a cukrů, přídatné látky, použité suroviny) a posledních 10% zohledňuje legislativní požadavky (obsah ovoce a sacharidů, označení a etiketa). Celkové hodnocení: 3,3 Známka senzoriky: 3,7 Zde snad nebylo "v pořádku" nic. Porotcům se nelíbila barva (našedlá), konzistence (málo želírovaná) ani chuť (extrémně kyselá, navíc působila jakoby džem byl vyroben z příliš přezrálých plodů). |