Test tmavého toustového chleba
27.3.2020
7 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Toust tmavý vícezrnný 500 g (Penam) | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,66 Senzorika: 2,4 Složení výrobku: 1,5 Tento vzorek obsahuje semínka, má kyselejší a slanější chuť. Pozn. nejlepší výsledek v senzorické části. |
Toust tmavý celozrnný 500 g (Penam) | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,7 Senzorika: 2,5 Složení výrobku: 1,5 Porotci ocenili pravidelný tvar i vláčnou střídku. |
Chléb toastový tmavý 400 g (Pecud) | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,72 Senzorika: 2,3 Složení výrobku: 2 Příjemná chuť, vůně i textura. |
Chléb toustový tmavý (Adélka) | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,74 Senzorika: 2,6 Složení výrobku: 1,5 Jemně nasládlá obilninová chuť. |
Toust Žitno pšeničný 500 g (Penam) | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,74 Senzorika: 2,6 Složení výrobku: 1,5 V chuti výraznější kyselost, slanost. Obsahuje semínka. |
Toastie s celozrnnou moukou | 4,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 1,84 Senzorika: 3,1 Složení výrobku: 1 Pravidelná pórovitá střídka je sušší. Chuť hodnocena celkově jaké lehce podprůměrná. Pozn. Jediný vzorek s "čistou jedničkou" za složení! |
8 Cereali e soia (Roberto) | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek). Výsledná známka: 2,14 Senzorika: 3,6 Složení výrobku: 1,5 Podprůměrná chuť a ne příliš zdařilá střída - nerovnoměrná, s hrubými póry. |