Test tmavého toustového chleba

27.3.2020

7 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Toust tmavý vícezrnný 500 g (Penam)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,66
Senzorika: 2,4
Složení výrobku: 1,5

Tento vzorek obsahuje semínka, má kyselejší a slanější chuť.
Pozn. nejlepší výsledek v senzorické části.
Toust tmavý celozrnný 500 g (Penam)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,7
Senzorika: 2,5
Složení výrobku: 1,5

Porotci ocenili pravidelný tvar i vláčnou střídku.
Chléb toastový tmavý 400 g (Pecud)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,72
Senzorika: 2,3
Složení výrobku: 2

Příjemná chuť, vůně i textura.
Chléb toustový tmavý (Adélka)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,74
Senzorika: 2,6
Složení výrobku: 1,5

Jemně nasládlá obilninová chuť.
Toust Žitno pšeničný 500 g (Penam)4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,74
Senzorika: 2,6
Složení výrobku: 1,5

V chuti výraznější kyselost, slanost. Obsahuje semínka.
Toastie s celozrnnou moukou4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 1,84
Senzorika: 3,1
Složení výrobku: 1

Pravidelná pórovitá střídka je sušší. Chuť hodnocena celkově jaké lehce podprůměrná.
Pozn. Jediný vzorek s "čistou jedničkou" za složení!
8 Cereali e soia (Roberto)3,9 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku ovlivnilo ze 40 % hodnocení senzoriky (chuť, vůně, vzhled), dalších 40 % zohledňuje analytické parametry (shoda s deklarovanými výživovými údaji; obsah soli, akrylamidu a přítomnost konzervantů) a zbylých 20 % tvoří složení výrobku (ke snížení hodnocení vedla přítomnost přídatných látek).

Výsledná známka: 2,14
Senzorika: 3,6
Složení výrobku: 1,5

Podprůměrná chuť a ne příliš zdařilá střída - nerovnoměrná, s hrubými póry.