
Test sýrových pomazánek s česnekem
22.11.2019
9 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Chef Select Pomazánka pikantní sýrová s česnekem | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 1- Známka Potravinového Sherlocka: 1 Známka za senzoriku: 2,6 Vítěz testu! Vystačil si pouze s jedním konzervantem a jeho celková suma patří k jedněm z nejnižších. Soli má spíše méně, sušiny naopak více. Přepočet podílu eidamu je dobrý, cena příznivá! Laická porota senzorické části vytýkala přílišnou tučnost a uvítala by méně cibule a česneku. |
K-Classic Pikantní sýrová pomazánka s česnekem | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 2 Známka Potravinového Sherlocka: 1- Známka za senzoriku: 3,1 Jediný vzorek, který se pyšní logem "Vyrobeno podle české cechovní normy". Po analytické stránce OK. V senzorice nijak neoslnila - velké tužší kousky sýru, absence česneku, zvláštní octová "vůně". |
Česká chuť Pikantní sýrová pomazánka | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 2 Známka Potravinového Sherlocka: 1- Známka za senzoriku: 3,0 Laboratoř ji hodnotí velmi pozitivně, jedinou drobnou výtku má k obsahu barviva v podobě paprikového extraktu. Na lepší výsledek pomazánka nedosáhla vzhledem k senzorice: tučnější, hustá konzistence, není v ní cítit česnek. |
Apeti Sýrová pomazánka s česnekem | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 2- Známka Potravinového Sherlocka: 3 Známka za senzoriku: 2,1 Tato pomazánka vyhrála senzorickou část! - chuťově vyvážená, čerstvý vzhled, libá vůně. Nejnižší podíl eidamu (pozn. avšak výrobce jej ani nedeklaruje), nejvyšší množství vody x obsahuje nejméně soli. |
Varmuža Sýrová pomazánka pikantní s česnekem | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 2- Známka Potravinového Sherlocka: 2- Známka za senzoriku: 2,5 Nejnižší suma konzervantů, bílkovin má spíše více, soli i vody obsahuje méně. V senzorice druhý nejchutnější vzorek - pěkná barva, dobrá konzistence, čerstvý vzhled, optimální kořeněnost/kyselost/slanost. Celkové hodnocení sráží skutečnost, že k lepší chuti si výrobce (jako jediný) pomáhá glutamanem sodným. |
Váhala Česneková pomazánka sýrová | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 3 Známka za senzoriku: 3,6 V senzorické části druhý nejhorší vzorek - světlá barva, vodnatá konzistence, štiplavá vůně, nevábný vzhled (nevypadá čerstvě), rozmixovaný pevný podíl. Proto překvapí nejvyšší cena v přepočtu na 100 g. Za zmínku stojí, že přestože jsou na obalu uvedeny dva konzervanty, analýza zjistila pouze kyselinu sorbovou. |
Gurmán klub Pikantní sýrová pomazánka | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 3 Známka za senzoriku: 3,1 Pozitiva: nejvyšší obsah bílkovin, příznivá cena. Bohužel je v ní i poměrně dost vody a hlavní zjištěný nedostatek: laboratoř odhalila přítomnost hned dvou konzervantů, přestože výrobce na obalu přiznává pouze jeden. |
Karlova Koruna Pomazánka sýrová s česnekem | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 3- Známka Potravinového Sherlocka: 4 Známka za senzoriku: 3,1 Výrobce deklaruje jeden konzervant, laboratoř odhalila dva. Obsahuje nejvíce soli a naopak nejméně bílkovin. Sušiny má také nejvyšší podíl, bohužel však většinu tvoří tuk. Dle hodnotících senzoriky horší průměr. Nejčastěji řešili příliš řídkou konzistenci. |
Gastro Pomazánka sýrová pikantní | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výsledné hodnocení: 4 Známka Potravinového Sherlocka: 3- Známka za senzoriku: 3,9 Chuťově bezkonkurenčně nejhorší - řídká, se silně nasládlou chutí, kyselá vůně, obsahuje tuhé kousky a je nedostatečně okořeněná. Laboratoř: nízký podíl eidamu, druhý nejvyšší celkový obsah vody a bohužel také druhý nejnižší obsah sušiny. |