Test jahodových jogurtů 2023

7.6.2023

11 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
BOHUŠOVICKÁ MLÉKÁRNA Jogurt Jahoda4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 1
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,2

*jemná středně hustá konzistence, silná jahodová vůně, v chuti vyšší kyselost, ovocná složka je lahodně jahodová a celkově má jogurt vyváženou příjemnou chuť
KRAJANKA Ovocný košík s kousky jahod4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 1,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 1
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,2

*jedná se o míchaný jogurt s trošku řidší konzistencí, textura hladká, vůně hezky jahodová, chuť citelně nakyslá + optimálně sladká, má sladší ovocnou složky s kousky jahod přirozené chuti
HOLLANDIA Jogurt bez laktózy, jahoda4,8 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 1,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 1
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,2

*libá vůně, hladká a krémová textura, patrná vyšší kyselost a není příliš sladký, chuť příjemně ovocná, obsahuje kousky jahod, má soudržnou jemnou konzistenci a přirozenou barvu


ACTIVIA Jahoda, bifidus actiregularis4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 1
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,4

*hladká, krémová textura; v chuti příjemná nakyslost, hezky voní, v ovocné složce najdete velké kusy jahod
Z VALAŠSKA Ovocný jogurt Jahoda4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,6

*krémová, jemná, hladká konzistence; charakteristická jogurtová vůně, v chuti svěží příjemně nakyslý...spíše méně sladký; výraznější, sladší a po rozmíchání harmonická ovocná složka
MADETA Jihočeský Nature Jahodový jogurt bez laktózy4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 1
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,6

*nostitel loga "Český výrobek", má jemnou soudržnou hladkou konzistenci, ovocná složka je sladká a rozvlákněná (rozbředlá), v chuti až svíravý, jogurtová složka dobře prokysaná
OLMA BIO Jahodový jogurt4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,8

*příjemně kyselý jogurt s řidší konzistencí; tekutější je také ovocná složka, která však chuťově působí příjemně; po promíchání působí celek harmonicky
HOLLANDIA Selský jogurt Jahoda4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,8

*méně prokysaná jogurtová hmota, písčitá textura, v chuti spíše sladký s kyselým ocáskem v závěru, ovocná složka je sladší (pozn. připomíná marmeládu) - chybí ji čerstvá ovocná chuť, ale má hezkou barvu
AGROLA Jogurt z Jižních Čech Jahoda4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 1
Známka za shodu s ČCN: 2

Výsledná známka: 1,8

*jogurt má kyselejší chuť a celkově je méně sladký, po zamíchání vyvážený kousek; ovocná složka je příjemná s jahodovým podtónem, netypická výrazná chuť vyvstáté tukové vrstvy, vůně přirozená
BOHEMILK Opočenský jogurt jahoda4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 3
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 2

*jemná jogurtová složka s konzistencí typickou pro rozmíchaný koagulát, v chuti plný středně kyselý, příjemně voní, ovocná složka bez "jiskry"
MLÉKÁRNA KUNÍN Sametový MIXovaná jahoda4,0 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2,5
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 2

Výsledná známka: 2

*jemná řidší konzistence, spíše fermentovaná zakysaná vůně, střední kyselost, ovocná složka postrádá kousky ovoce a převládá v ní kyselost, přirozená barva...ve výsledku chuťově nevýrazný vzorek