Z VALAŠSKA Ovocný jogurt Jahoda


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test jahodových jogurtů 2023

7.6.2023
4.4zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku.

Známka ze senzoriky: 2
Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2
Známka za shodu s ČCN: 1

Výsledná známka: 1,6

*krémová, jemná, hladká konzistence; charakteristická jogurtová vůně, v chuti svěží příjemně nakyslý...spíše méně sladký; výraznější, sladší a po rozmíchání harmonická ovocná složka