MLÉKÁRNA KUNÍN Sametový MIXovaná jahoda
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.6.2023 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku tvoří ze 40 % hodnocení senzoriky, 20 % zohledňuje výsledek mikrobiologické analýzy (s ohledem na stanovení kvasinek, plísní a koliformních mikroorganismů; pozn. v tomto parametru získaly všechny testované jogurty za 1, proto dané hodnocení nenajdete níže), dalších 20 % má na svědomí optimální poměr mikroorganismů (Lactobacillus bulgaricus + Streptococcus thermophilus) a zbylých 20 % porovnání deklarovaného složení s normou pro daný typ jogurtů vyráběných podle Českých cechovních norem, ve které je požadován minimální obsah jahod ve výši 4,5 % ve finálním výrobku. Známka ze senzoriky: 2,5 Známka za optimální poměr mikroorganismů: 2 Známka za shodu s ČCN: 2 Výsledná známka: 2 *jemná řidší konzistence, spíše fermentovaná zakysaná vůně, střední kyselost, ovocná složka postrádá kousky ovoce a převládá v ní kyselost, přirozená barva...ve výsledku chuťově nevýrazný vzorek |