
Test fermentovaných mléčných výrobků
10.9.2020
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Choceňská Kyška | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 1,45 Hodnocení senzoriky: 1,9 Hodnocení analytické části: 1 Vítěz testu se vyznačuje typickou konzistencí, hezkou silnou vůní a příjemnou chutí. Logo: "Vyrobeno podle České cechovní normy" |
Mlékárna Kunín Kyška | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 1,65 Hodnocení senzoriky: 2,3 Hodnocení analytické části: 1 Líbivý na pohled - hladký s pevným filmem, který nestéká. Konzistence za jedna, chuť příjemná a svěží. |
Zákys Hlavnický farmářský | 4,4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 1,65 Hodnocení senzoriky: 2,3 Hodnocení analytické části: 1 Příjemná výrazněji kyselá chuť a kvalitní intenzivní vůně. Logo: Klasa |
Zákys z jižních Čech BÍLÝ | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 1,7 Hodnocení senzoriky: 2,4 Hodnocení analytické části: 1 Opravdu hustý zákys hladké konzistence s příjemnou chutí. Logo: Klasa, Regionální potravina |
Valašská Kyška | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 1,75 Hodnocení senzoriky: 2 Hodnocení analytické části: 1,5 V chuti příjemně nakyslý, obsahuje menší množství tuku. Logo: Klasa |
Gran Moravia Zákys | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 2,05 Hodnocení senzoriky: 3,1 Hodnocení analytické části: 1 Mléčná nakyslá chuť je velmi intenzivní. Tento vzorek se vyznačoval hustou ale bohužel také hrudkovitější konzistencí. Logo: Klasa |
Zákys z obce Ohaře | 3,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 2,4 Hodnocení senzoriky: 3,8 Hodnocení analytické části: 1 Chutí určitě neurazí, nicméně je příliš řídký. Logo: Regionální potravina |
Zákys smetanový | 3,2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 2,8 Hodnocení senzoriky: 3,1 Hodnocení analytické části: 2,5 Dobře voní i vypadá, konzistence optimální...chuťově však průměrný. Logo: Regionální potravina |
Bemagro biozákys přírodní | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 3,05 Hodnocení senzoriky: 4,1 Hodnocení analytické části: 2 Dělené poslední místo v senzorice si tento zákys vysloužil slabě nakyslou mléčnou chutí, která v sobě nesla lehké pachutě. |
Zákys bílý | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka rovnoměrně odráží hodnocení senzoriky, které v tomto případě značně ovlivňují individuální preference, a výsledky z analytické části (množství bakterií mléčného kysání, obsahy: sušiny, mléčných bílkovin, tuků, sacharidů, cukrů, vápníku a soli). Celková známka: 3,05 Hodnocení senzoriky: 4,1 Hodnocení analytické části: 2 Shodně s produktem Bemagro v senzorice nejhůře hodnocený vzorek - řídká konzistence, zvláštní pachuť. |