Spak Gourmet ketchup jemný


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Kečupy

6.5.2015
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

5,76Kč /100g
Podíl rajčat (sušina vnesená rajčatovou surovinou) %: 7,6
Hodnocení nut.terapeutky:2
Kečup má sice nižší obsah cukru, obsah soli má ale jeden z nejvyšších.
Senz.hodn.:2
Blesk:3-
Podíl rajčat má ve srovnání s ostatními kečupy nejnižší.
Výrobce si pomáhal dvěma zahušťovadly : škrobem a také ještě xanthanem.
Navíc údaj na etiketě, že výrobek obsahuje 100% italských rajčat může spotřebitele zavádět, protože kečup obsahuje i další složky než jen rajčata, a navíc má na etiketě logo „Český výrobek“.
Kečup

15.12.2015
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

55,40Kč/kg
Rajčatová sušina: 7,6%
Z laboratoře: Láhev z plastické hmoty uzavřená odklápěcím plastovým víčkem. Obsah soli je druhý nejvyšší. Obsah rajčatové suroviny je nižší, ale limit splňuje. Obsahuje zahušťovadlo a regulátor kyselosti. Velmi dobrý, přehledný obal.
Z degustace: Tmavě červená barva. Vůně je méně příjemná, nakyslá. Chuť je příliš kyselá, ostrá. Konzistence je řídce kašovitá, velmi škrobovitá. známka za senzorické hodnocení 1,8 (nejhorší ze všech).
Test kečupů

28.1.2019
3.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka vychází z průměru známek ze senzorického a analytického hodnocení.

Analytické hodnocení: 1,7
Senzorické hodnocení: 3,4
Celková známka: 2,5

Příjemná vůně, ale intenzivně kyselá chuť. 100 g kečupu je vyrobeno ze 150 g rajčat.
Test kečupů 2021

4.3.2021
3.8zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Rozklíčování výsledné známky: 25 % obsah rajčat (skutečné množství X deklarace na obalu), 25 % chuť, 25 % obsah refraktometické sušiny vnesené rajčatovou surovinou, 15 % složení + nutriční hodnoty a 10 % praktický test (manipulace/obal).

Výsledná známka: 2,2
Známka z degustace: 2,6
Cena (v přepočtu za 100 g): 8,- Kč

Škrob, xanthan a kyselina citronová ve složení nepředstavují to hlavní úskalí, které odhalila laboratoř a sice nízké množství rajčatové sušiny (6,4 %), jež se do limitu vejde pouze s přihlédnutím k tolerované odchylce měření. Navíc z obalu se dozvíte, že 100 g omáčky vzniklo díky 150 g rajčat, nicméně analýza naměřila přítomnost pouhých 138 g! Ve srovnání s průměrem má cukru o něco méně a soli o něco více. S lahví se pracuje dobře, servírování je pohodlné...jediná výtka - neprůhlednost obalu.

Senzorika: v ničem nevyniká/nepropadá natolik, aby to stálo za komentář. Zkrátka nevýrazný vzorek.