Pikok Pure Špekáčky
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 26.4.2019 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 2 Senzorické hodnocení: 2,9 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1 V porovnání s loňským ročníkem: stejný výrobce a inovace v podobě: jako jediný z testovaných vzorků nevyužívá žádný stabilizátor/konzervant (+bez barviv, zahušťovadel a zvýrazňovačů chuti/vůně). Patří k nositelům loga České cechovní normy. Hodnocení sráží senzorika, kde hodnotícím přišli špekáčky tužší a nevýrazné, řadili je do střední kvality. |
![]() 10.7.2020 | 4.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. 12-ti členná laická porota) a Potravinového Sherlocka, které vychází z výsledků laboratorních analýz. Výsledná známka: 1- Hodnocení senzoriky: 3 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 1* Vítěz testu! Složení se obejde bez zahušťovadel, stabilizátorů i konzervantů. Navíc tyto špekáčky obsahují druhý nejvyšší podíl masa a slušně jsou na tom i s ohledem na množství soli, kde laboratoř naměřila oproti deklarovaným 2,3% "jen" 1,87%. V senzorice jim uškodila atypicky tmavá barva a výraznější špekové kostky. |
![]() 10.5.2024 | 4 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Hodnocení senzoriky (porotci z VŠCHT v Praze): 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o zjištění laboratoře): 1 Výsledná známka: 2 Po analytické stránce skvělé špekáčky. Nepotřebují žádné konzervanty, zahušťovadla, vepřové kůže ani stabilizátory. Vyrobeny jsou podle České cechovní normy. Výslednou známku zhoršuje senzorika. Porotcům nepřišel jejich vzhled příliš atraktivní, zejména díky netypické barvě, a shledali je tučnějšími. |