Pernerka Mouka špaldová hladká
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2022 | 3.3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů). Známka ze senzoriky: 1,4 Výsledná známka: 2,7 Cena: 39,90 Kč/1 kg U tohoto vzorku mouky ze svijanského mlýna našla laboratoř 95 % genomu pšenice seté, přestože firma podle Daniela Pernera zpracovává pouze oficiálně registrované odrůdy špaldy od prověřených českých dodavatelů. „Problematika laboratorně prokázaného genomu pšenice seté ve špaldové mouce je dlouhodobá a dlouho se hledá spolehlivé řešení. Také my hledáme systém kontroly její autenticity,“ uvedl jednatel firmy. Poznatky z kuchyně: hrubší konzistence, uživatelsky příjemná, kratší doba hnětení. Hodnocení chuti: nejlepší rohlíky...mj. tvarem i barvou. |