Pernerka Mouka špaldová hladká


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špaldové mouky

7.12.2022
3.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů).

Známka ze senzoriky: 1,4
Výsledná známka: 2,7
Cena: 39,90 Kč/1 kg

U tohoto vzorku mouky ze svijanského mlýna našla laboratoř 95 % genomu pšenice seté, přestože firma podle Daniela Pernera zpracovává pouze oficiálně registrované odrůdy špaldy od prověřených českých dodavatelů. „Problematika laboratorně prokázaného genomu pšenice seté ve špaldové mouce je dlouhodobá a dlouho se hledá spolehlivé řešení. Také my hledáme systém kontroly její autenticity,“ uvedl jednatel firmy.
Poznatky z kuchyně: hrubší konzistence, uživatelsky příjemná, kratší doba hnětení.
Hodnocení chuti: nejlepší rohlíky...mj. tvarem i barvou.