Nominal Špaldová mouka polosvětlá


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špaldové mouky

7.12.2022
4.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů).

Známka ze senzoriky: 2,1
Výsledná známka: 1,5
Cena: 39 Kč/1 kg

Mouka od rodinné firmy z Vysočiny nese dle laboratorních výsledků téměř výhradně genetickou informaci špaldy (92 %).
Poznatky z kuchyně: od hladké mouky je na pohled k nerozeznání, nicméně váže více vody. S těstem je standardní práce, ale citelnou lepivost nelze popřít.
Hodnocení chuti: po 9 minutách v peci se můžete těšit z rohlíků sytě medové až skořicové barvy. Hezká vůně, téměř neznatelné popraskání, mírně nahořklá chuť.