Mlýn Havlíčkův Brod Pšeničná mouka hladká světlá


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Hladké mouky

21.3.2014
4.1zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

14Kč/kg
K čemu je vhodná : pekařská těsta – kynuté , listové, tažené, pizza
Standardní světlá mouka, vysoký obsah lepku.
Nízký obsah mykotoxinů, bez reziduí pesticidů.
Dobrý objem bochánku, ale nižší klenutí.
Přijatelná barva kůrky.
Známka za senzorické hodnocení 2,4

Hladké mouky

31.3.2017
3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

14,90 Kč/1 kg
celková známka: 3
Podle laboratoře:
-hmotnost: 980 g
-lepek: 28,6 %
-celkový počet mikroorganismů: 1200 KTJ/g
-síla mouky: slabá
-vaznost: nízká
prodávající: Mlýn Havlíčkův Brod, ČR
senzorické hodnocení: 2,3
jedna z nejdražších mouk, nestejnoměrně namletá, podle alveografického přístroje je nevhodná pro kynuté pečivo
Hladké mouky

15.12.2017
5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

cena/1 kg: 13,90 Kč
výrobce: Mlýn Havlíčkův Brod spol. s.r.o.
charakteristika těst a pečení:
-míchání a hnětení: těsto po vymíchání mírně lepivé, volnější, vaznost mírně volnější, tažnost na blánu dobrá, mírně trhavá;
-zrání těsta: vývin těsta po zrání velmi dobrý, již nelepivé, tažnost dobrá, tvarování po zrání velmi dobré;
-kynutí: velmi dobré, klenba velmi dobrá;
-po upečení: barva standardní, pečivová, klenba výrobku dobrá, trochu vyšší, po vychladnutí mírná parcelace, bez krabatění

Pekařský pokus - kvalita upečených pekařských výrobků:
-střída pravidelná, velmi jemná; průměrná výška 48,1 mm, průměrná délka 80,0 mm