Krahulík Špekáčky výběrové-vázané
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 26.4.2019 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celková známka: 3 Senzorické hodnocení: 3,4 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 2- Jeden ze dvou vzorků špekáčků, které obsahují živočišnou bílkovinu. Tím mohlo dojít ke zvýšení obsahu masa. Konzervanty/stabilizátory: E451 a E250, žádná barviva a zvýrazňovače chuti/vůně, zahušťovadla hned tři: vláknina, škrob a E415. Oproti loňsku se výrobce polepšil v obsahu i složení masa - 55% pouze vepřového v r.2018 x 70% kombinace vepřového a hovězího (pozn. hodnoty deklarované na etiketě). |
![]() 10.7.2020 | 3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Výslednou známku ovlivňuje hodnocení senzoriky (pozn. 12-ti členná laická porota) a Potravinového Sherlocka, které vychází z výsledků laboratorních analýz. Výsledná známka: 3 Hodnocení senzoriky: 3,1 Hodnocení Potravinového Sherlocka: 3 Jediné špekáčky, které mají více zahušťovadel: vlákninu, škrob a E415 + navíc je do nich přidávána živočišná bílkovina, která může uměle navyšovat obsah masa. Ve složení dále najdeme stabilizátory a konzervant. Konzistence, množství špekových kostek i chuť v pořádku, horší vzhled/barva/vůně. |
![]() 29.4.2022 | 2.5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka ze senzoriky (12 zaškolených odborníků z VŠCHT v Praze): 3,8 Známka od Potravinového Sherlocka (opírá se mj. o laboratorní zjištění): 3 Výsledné hodnocení: 3- Cena (v přepočtu za 1 kg): 175 Kč Skutečný obsah masa je vyšší než uvádí informace na obalu, ale mezi testovanými patří k nižším. Špekáčky mají charakteristický podíl tuku a nejnižší obsah vody. Bodíky dolu za škrob, zahušťovadlo a přidané fosfáty ve složení. Navíc si odnesly nejhorší hodnocení z degustace - tužší střívko, příliš světlá barva, slabší šťavnatost, nepříjemná konzistence, nepříliš povedený vzhled, lehce podprůměrná vůně a nejméně příjemná chuť. |