Komvida Kombucha Ginger & Lemon


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test kombuchy

24.9.2025
2.9zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Známku ze 30 % ovlivnil naměřený obsah ethanolu, dalších 30 % zohledňuje obsah mléčných bakterií, po 15 % pak zjištěný obsah vitaminu C a obsah plísní a zbylých 10 % má na svědomí cena nápoje (v přepočtu na 100 ml). Přestože jednotlivé vzorky byly posuzovány také po senzorické stránce, toto hodnocení se do výsledné známky nepromítá.

Známka: 3,1

Nepasterizovaný, organický, fermentovaný – vše, co španělský výrobce uvádí na etiketě, zřejmě odpovídá skutečnosti, což potvrdil i zřetelný pohyb živé kultury v laboratoři. O obsahu alkoholu se však výrobce na obalu nezmiňuje, a přitom by měl. Analýzy odhalily 1,1 % objemového alkoholu, tedy množství výrazně překračující limit pro nealkoholické nápoje. Vitamin C ani plísně ve vzorku zjištěny nebyly.

Zázvorem provoněná kombucha by se skvěle hodila do nabídky letního nealkoholického baru. Její nahořklá chuť připomíná Gin Fizz – jen bez ginu a s jemným zázvorovým tónem. Jak je to však s jejím údajně nulovým obsahem alkoholu, už víme…

Citace: „Do letního baru jako dělaná.“