Jamiro´s Jerky Hovězí pepř a sůl


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test sušeného hovězího masa (jerky)

14.10.2022
2zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výsledná známka: 4

Hodnocení senzoriky (12 zaškolených senzoriků): 2,8
Hodnocení Potravinového Sherlocka (opírá se o zjištění laboratoře): 5

Poslední ze 4 značek/produktů, jež nevyhověly v množství masa. Namísto slibovaných 330 g na 100 g jerky laboratoř naměřila 264 g/100 g. Odlišné hodnoty odhalila laboratoř také s ohledem na obsah soli, ale paradoxně ku prospěchu spotřebitele - výrobce avizuje 6,4 g, zjištěná hodnota: 3,6 g (pozn. druhé nejnižší množství v rámci testu). Překvapivě jednou z výtek u ochutnávky byla právě slanost. Nezaujalo ani vzhledově (bílý povlak na povrchu), bylo tužší a houževnaté a dle poroty také nejméně příjemně voní. V senzorice nejhůře hodnocený výrobek.