dm Bio Dinkel Mehl Type 630


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špaldové mouky

7.12.2022
4.3zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů).

Známka ze senzoriky: 2,7
Výsledná známka: 1,7
Cena: 59,90 Kč/1 kg

"Použitá špalda je pěstována organizací Naturland,“ hlásá etiketa, čímž odkazuje na sdružení, které zastřešuje tisíce německých i světových farmářů hospodařících v ekologické a sociální rovnováze. Že je vyrobena čistě ze pšenice špaldy, potvrzuje také laboratoř.
Poznatky z kuchyně: jemně vymletá mouka vykazuje charakteristické "neduhy" špaldové suroviny. Těsto je velmi volné, téměř teče. Při dělení se klonky lepí.
Hodnocení chuti: po upečení získávají rohlíky zářivou žlutězlatou barvu a kůrkou bez rozpraskání. V chuti působí spíše nevýrazně, střídku mají hutnou a slabě pórovitou.