Bonavita Špaldová mouka hladká
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2022 | 2.6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů). Známka ze senzoriky: 1,7 Výsledná známka: 3,4 Cena: 54,90 Kč/1 kg Závěr laboratoře - 100 % pšenice setá. Dodavatelem mouky je přitom dle vyjádření výrobce Mlýn Perner, kterýsi stojí za tím, že na špaldovou mouku používají výhradně neloupanou českou pluchatou špaldu a odrůdy zapsané ve Státní odrůdové knize nebo Evropské databázi pšenice (EWDB). Poznatky z kuchyně: hrubě vymletá mouka, vyžaduje více vody, těsto je netypicky tužší. Hodnocení chuti: ve fázi zrání a kynutí bylo těsto lehce neposedné a rohlíky se tvarově krapet rozjely. Nicméně po upečení disponovaly hezkou opálenou barvou, póry načechranou střídkou a charakteristickou chutí. |