Bonavita Špaldová mouka hladká


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špaldové mouky

7.12.2022
2.6zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů).

Známka ze senzoriky: 1,7
Výsledná známka: 3,4
Cena: 54,90 Kč/1 kg

Závěr laboratoře - 100 % pšenice setá. Dodavatelem mouky je přitom dle vyjádření výrobce Mlýn Perner, kterýsi stojí za tím, že na špaldovou mouku používají výhradně neloupanou českou pluchatou špaldu a odrůdy zapsané ve Státní odrůdové knize nebo Evropské databázi pšenice (EWDB).
Poznatky z kuchyně: hrubě vymletá mouka, vyžaduje více vody, těsto je netypicky tužší.
Hodnocení chuti: ve fázi zrání a kynutí bylo těsto lehce neposedné a rohlíky se tvarově krapet rozjely. Nicméně po upečení disponovaly hezkou opálenou barvou, póry načechranou střídkou a charakteristickou chutí.