Bedda Gouda Style


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test imitací plátkového sýru

29.9.2024
2.5zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Hned v úvodu pozitivní zpráva – ani jeden z testovaných vzorků dle laboratoře neobsahuje mykotoxiny. Výživové údaje (obsah tuku + nasycených mastných kyselin v něm, bílkovin, soli a vápníku), složení (suroviny, použité tuky a aditiva) a senzoriku (chuť, vůni a konzistenci) posuzovaly 2 nutriční terapeutky. Na známku měla vliv i cena výrobku.

Známka: 3,5
Cena (v přepočtu za 100 g): 46,60 Kč

Vzhledem k přidaným citronanům mohou plátky dodat cca čtvrtinu denní dávky vápníku. Otázkou zůstává, kolik se ho vstřebává a jak moc ho tělo skutečně dokáže využít. Bílkoviny zde nejsou žádné, jejich „místo“ převzaly sacharidy ze škrobu (23 g). Soli v tomto vzorku bylo více než dost. Ve srovnání s jemnou goudou či eidamem je Bedda moc slaná, a především příliš tučná po kokosu. Tuk s atypickou exotickou chutí cítíte v ústech a jeho intenzivní pachuť zůstává na jazyku dlouho poté, co sousto spolknete.