Babiččina volba Špaldová hladká


Název testuVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Test špaldové mouky

7.12.2022
4.2zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů).

Známka ze senzoriky: 2,2
Výsledná známka: 1,8
Cena: 44,90 Kč/1 kg

Podle laboratoře obsahuje tato mouka špaldu ve výrazné přesile 85 %, zbylých 15 % doplňuje pšenice setá.
Poznatky z kuchyně: prosívání potvrdilo, jak je mouka jemná...až pudrová. Značně více váže vodu a na hnětení vyžaduje méně času. Těsto volné, při dělení lepivější.
Hodnocení chuti: po upečení mají rohlíky zlatavě připečenou barvu, úplně však chybí popraskání kůrky. Střídka se pyšní typickými malými póry, chuť a vůně nevybočují z průměru.