Babiččina volba Špaldová hladká
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 7.12.2022 | 4.2 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Test zohledňoval laboratorní analýzy (detekce pšenice špaldy a pšenice seté) a pekařské zkoušky (hodnocení senzorických vlastností pečiva připraveného z jednotlivých vzorků pedagogy i pekařskými učni ze SPŠ potravinářství a služeb, přičemž hodnocení učitelů mělo dvojnásobně vyšší váhu než známky od studentů). Známka ze senzoriky: 2,2 Výsledná známka: 1,8 Cena: 44,90 Kč/1 kg Podle laboratoře obsahuje tato mouka špaldu ve výrazné přesile 85 %, zbylých 15 % doplňuje pšenice setá. Poznatky z kuchyně: prosívání potvrdilo, jak je mouka jemná...až pudrová. Značně více váže vodu a na hnětení vyžaduje méně času. Těsto volné, při dělení lepivější. Hodnocení chuti: po upečení mají rohlíky zlatavě připečenou barvu, úplně však chybí popraskání kůrky. Střídka se pyšní typickými malými póry, chuť a vůně nevybočují z průměru. |