
Test mraženého kuřecího masa
4.1.2019
10 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Metro Chef Kuřecí maso | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 2,1 Známka Potravinového Sherlocka: 1 Celkové hodnocení: 1- Vítěz testu! Je nejdražší, ale má nejlepší výsledky rozboru a i dle spotřebitelů se umístil mezi první tři. Obsahuje nejvíce bílkovin a masa. V gramáži lehce pokulhává, ale vejde se do povolené odchylky. |
Vaigl a syn Kuřecí prsní řízky | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 3,1 Známka Potravinového Sherlocka: 1 Celkové hodnocení: 2 V rozboru výborné výsledky. Namísto avizovaných 500g naměřeno 663,1g, druhý nejvyšší obsah vlákniny a druhý nejnižší celkové vody. Hodnotitele však odradila tuhost masa a nepříjemná vůně, nejhůře dopadl po vizuální stránce. |
Frigonova Kuřecí prsa | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 1,8 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 2 Tento vzorek obsadil první místo v senzorickém hodnocení. Charakteristický ve vůni i chuti, pěkná barva a vzhled. Má spíše více bílkovin, 100% masa. Celková voda je lehce vyšší a gramáž mírně pod deklarovanou hodnotou, ale v obou ukazatelích se vejde do povolené odchylky. |
Vodňanské kuře Kuřecí prsní řízky | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 2 Známka Potravinového Sherlocka: 1- Celkové hodnocení: 2 Ze senzorického hlediska chuťově vyvážené, s příjemným vzhledem, barvou i vůní. Optimální chuť. Velmi dobře dopadl i v laboratorní analýze - 100% masa, vyšší gramáž než na etiketě, bez přidané vody. |
Vodňanské kuře Kuřecí stehno bez kosti a kůže | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 3,3 Známka Potravinového Sherlocka: 2 Celkové hodnocení: 2- Tento výrobek získal vůbec nejhorší hodnocení od spotřebitelů - tmavé, tučné, atypická vůně a obsahovalo šlachy, zbytky kůže a sraženou krev. V rozboru byl naopak nejlepším vzorkem ze stehenních řízků - maso OK, bez přidané vody, hmotnost nad uvedenou hodnotu. |
Animalco Kuřecí prsní řízky | 3,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 2,4 Známka Potravinového Sherlocka: 3 Celkové hodnocení: 2- Vyšší obsah celkové vody a soli, přidaná voda na hranici povolených limitů. Netypicky dlouhá trvanlivost - dva roky. Konzistence tužší, hodnotitelé objevili i šlachy. |
Klatovské kuřecí Kuřecí stehenní řízek bez kůže | 3,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 3 Celkové hodnocení: 3 Nižší hmotnost oproti informaci na obalu, spíše méně bílkovin, přidaná voda na hraně, trvanlivost rok a půl. Laikové ho shledali dobrým, nicméně jim vadili chrupavky. |
Frigonova Kuřecí stehenní řízky | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 2,6 Známka Potravinového Sherlocka: 4- Celkové hodnocení: 3- Po senzorické stránce chuťově vyhovuje, je nejměkčí a má velmi dobrou barvu, nicméně také průměrný vzhled a střední kvalitu. Analýza prokázala vysoký podíl přidané vody, tím pádem i celkové vody a odráží se to i na obsahu masa. Hmotnost nižší než uvádí etiketa. |
Náš statek Kuřecí stehenní řízek | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 4 Celkové hodnocení: 3- Nízká gramáž, vysoký obsah přidané vody, trvanlivost rok a půl. Maso je tužší a má v sobě šlachy a chrupavky. |
CZ Drob Kuřecí stehenní řízky | 2,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Celkové hodnocení je průměrem mezi známkou senzorickou a Potravinového Sherlocka. Známka senzoriky: 3 Známka Potravinového Sherlocka: 5 Celkové hodnocení: 4 Tyto stehenní řízky dopadly ze všech vzorků nejhůře. Obsahují nejméně bílkovin, masa a naopak nejvíce přidané vody a soli. Spotřebitelé je označili za nejtučnější a odhalili v nich šlachy a kosti. |