Test "kvality" másla
8.2.2022
15 potravin
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
MILKO - Máslo z čerstvé smetany | 4,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,3 Opravdu příjemná vůně a chuť čerstvého másla. |
TATRA - Tradiční české máslo 250 g | 4,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,3 Výborné čerstvé máslo s charakteristickou máslovou chutí, světlejší barva je dána ročním obdobím. |
OLMA - Olomoucké máslo | 4,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,3 Vyvážená velmi příjemná chuť i vůně, dobrá konzistence. |
LACRUM - Máslo z Vysočiny | 4,7 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,35 Velice příjemná chuť - silná, čerstvě máslová. Barva oproti standardu světlejší. |
KRAJANKA - máslo tradiční české 250 g | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,4 Pěkné na pohled, hezky voní, má příjemnou intenzivní máslovou chuť. |
MADETA - Jihočeské máslo | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,4 Chuť vynikající, konzistence tužší...nicméně i tak se skvěle roztírá. Pozn.: Nositel loga "Český výrobek", "KLASA" a "Vyrobeno podle České cechovní normy". |
BILLA - České máslo 84 % | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,45 Příjemný vzhled i vůně, intenzivní máslová chuť. |
TATRA - Farmářské máslo 200 g | 4,6 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,45 Velmi zdařilý vzhled, libá vůně, silná chuť másla. |
MORAVIA Máslo - tradice z Vysočiny 125 g | 4,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,5 Příjemná chuť, barva více do žluta, hezky se roztírá. Pozn.: Nositel loga "Český výrobek" a "KLASA". |
LACRUM - Roztíratelné máslo z Vysočiny | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,7 Výrazně měkká konzistence, průměrná chuť. |
MÁSLO - Selská hrudka 270 g | 4,3 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,75 Fajn vzorek se slabší máslovou chutí, ale intenzivní vůní. |
ST JACQUES - Máslo 250 g | 4,1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 1,9 Dobrý vzhled, žlutější barva, lehce slanější...máslová chuť průměrná. |
GRAN MORAVIA - Čerstvé máslo z naší litovelské sýrárny | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 2,05 Průměrná chuť a vůně s velice mírnou pachutí. |
PRÉSIDENT - máslo PLAQUETTE jemné | 3,9 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 2,15 Intenzivní vůně, chuť podprůměrná s lehkou pachutí margarínu. |
MLÉKÁRNA KRASOLESÍ - Originální MÁSLO z Krasolesí | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Po analytické stránce (tuk po hydrolýze, obsah vody, volné mastné kyseliny, jiný tuk než mléčný, celkový počet mikroorganizmů s ohledem na Escherichia coli a plísně a hmotnost) byly veškeré výrobky bez poskvrnky. O pořadí jednotlivých vzorků rozhodovala tedy senzorika (pozn. hodnotilo 12 zaškolených porotců). Výsledná známka: 2,25 I přes tužší konzistenci se dobře se roztírá...nicméně celkově se jedná o průměrný vzorek, který postrádá typickou máslovou lahodnost. |