Test čokoládových zmrzlin ve vaničce

17.7.2019

8 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
MS MOLLY´S CHOCOLATE FLAVOR ICECREAM4,7 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,3
Umístění v senzorice: 1.
Výsledné umístění: 1.

Cena (v přepočtu za 100 g): 7,30 Kč

Příjemnou přiměřeně sladkou čokoládovou chuť doplňuje intenzivní vůně. Zmrzlina má světlehnědou barvu a jednotnou hladkou konzistenci. Nízká cena! Jediná výtka se týká výživových údajů, které výrobce uvádí na 100 ml (přehlednější a především srovnatelnější by byly hodnoty pro 100 g) + 5 alergenů mimo složky.

Pinko Kopečková zmrzlina čokoláda z mléka a másla4,6 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,4
Umístění v senzorice: 2.
Výsledné umístění: 2.

Cena (v přepočtu za 100 g): 19,90 Kč

Tento výrobek obsahuje nejméně cukru. Zmrzlina je jemné homogenní konzistence. Vůni i chuť shledali hodnotící "nepatrně méně výrazné". Výrobce neuvádí hmotnost a výživové údaje lichotivě zapsal pro 100 ml (nikoliv na 100 g).
CLEVER POLÁRKOVÝ DORT ČOKOLÁDOVÝ z Billy4,5 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,5
Umístění v senzorice: 6.
Výsledné umístění: 3.

Cena (v přepočtu za 100 g): 4,40 Kč

Krém má světle hnědou barvu a doplňuje jej tmavě hnědá poleva. Konzistenci lze shledat celistvou, hladkou...oproti ostatním měkčí. Chuť i vůně nevýrazné. Nejlevnější!
CARTE D´OR LES AUTHENTIQUES CHOCOLATE WITH REAL BELGIAN CHOCOLATE4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,6
Umístění v senzorice: (dělené) 3.-4.
Výsledné umístění: 5.

Cena (v přepočtu za 100 g): 27,60 Kč

Pozitiva: jemná konzistence s většími úlomky čokolády, bez deklarace alergenů (mimo složky). Negativa: chuť (tuková, škrobová, cizí), cena, chybí označení skupiny s rostlinným tukem.
MANHATTAN SPECIALITIES AMERICAN CHOCOLATE BROWNIE4,4 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,6
Umístění v senzorice: (dělené) 3.-4.
Výsledné umístění: 4.

Cena (v přepočtu za 100 g): 25,30 Kč

Zmrzlinu tvoří melír kombinující světle a tmavě hnědou barvu, uvnitř se nachází kousky čokolády a na povrchu jej zdobí posyp ze sušenek. Potěší nejen oko, ale i nos - příjemně voní. Dále už je to trošku horší: hrubší konzistence, lehce moučná chuť, posypka zbytečně mazlavá. Cenově patří k dražším kouskům v testu.
ČOKOLÁDA ZMRZLINA OVOCNÝ SVĚTOZOR4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,7
Umístění v senzorice: 5.
Výsledné umístění: 6.

Cena (v přepočtu za 100 g): 24,20 Kč

Senzorika: příjemná vůně, dobrá konzistence x umělá chuť.
Ostatní: nejnižší obsah nasycených mastných kyselin x vyšší cena, řada přídatných látek, neodpovídá kategorii "mléčný" výrobek (obsahuje rostlinné tuky), absence informace o typu hydrogenovaného tuku, jmenování 5 možných alergenů (mimo složky).
GRYCAN CHOCOLATE REAL DAIRY LUXURY ICECREAM4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,8
Umístění v senzorice: 7.
Výsledné umístění: 8.

Cena (v přepočtu za 100 g): 28,60 Kč

Protože obsahuje kokosový tuk, nelze ji podle platné legislativy zařadit do skupiny. Navíc v sobě má nejvíce cukru - možná i díky značnému množství čokoládových kousků...
CLASSIC COCOA4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Výslednou známku tvoří: senzorika (chuť, vůně, vzhled, konzistence), hodnoty výživových parametrů (energetická hodnota, obsah: tuku, nasycených mastných kyselin a cukru) a správné zařazení (v rámci druhu, skupiny a podskupiny).

Známka: 1,8
Umístění v senzorice: 8.
Výsledné umístění: 7.

Cena (v přepočtu za 100 g): 4,80 Kč

Nejhorší výsledek senzorické části! Vyčítáno jí bylo přílišné našlehání, chabá vůně, přeslazená málo čokoládová chuť. Mimo to obsahuje také nejvíce nasycených mastných kyselin a na etiketě najdeme 5 alergenů "navíc" (tzn.mimo složky).