Test bezvaječných těstovin

2.2.2021

6 potravin

odkaz na zdroj dat
Název potravinyVýsledek i
5 nejlepší - 1 nejhorší
Popis výsledku
Barilla Fusilli4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,7
Doporučený čas vaření: 11 minut
Cena za porci (100 g): 9,- Kč

Troška delší doba přípravy za to stojí - líbivé na pohled, pěkně voní, akorátní na skus, jemná chuť. Nutriční hodnoty patří k průměrným (pozn. s dodatkem, že porce má zanedbatelně vyšší hodnotu energie a sacharidů).
Originale Felicetti Eliche4,3 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,7
Doporučený čas vaření: 9 minut
Cena za porci (100 g): 8,- Kč

Skutečné italské těstoviny polahodí oku i čichu. Během vaření dost nabobtnají, nicméně i po 9 minutách se zdají tužší. Jejich obyčejná chuť dobře doplní nepříliš výrazné omáčky. S ohledem na energii a nutriční hodnoty patří k průměru.
Panzani Express Fusilli4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,8
Doporučený čas vaření: 3 minuty
Cena za porci (100 g): 10,- Kč

Výživově průměrný vzorek. Ocenit lze opravdu rychlou přípravu. Chuť nenápadná, lehce moučná. Někomu vyhovovalo, že jsou drobnější...naopak jiní si stěžovali, že se jim proto hůře nabírají. Představují ideální přílohu ke smetanovým omáčkám.
Adriana Pasta classica Torti4,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,8
Doporučený čas vaření: 5 - 7 minut
Cena za porci (100 g): 8,- Kč

Drobné české těstoviny sklidily úspěch - vůně, konzistence, sladění s pokrmem. Hodnoty bílkovin, sacharidů i energie spadají do průměru.
Rummo Fusilli No. 484,2 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,8
Doporučený čas vaření: 8 minut
Cena za porci (100 g): 10,- Kč

Vřetena z Itálie jsou po uvaření skutečně al dente, pro české konzumenty však stále poměrně tuhá. Lepší požitek z těstovin průměrných nutričních hodnot budete mít, pokud je necháte na sporáku alespoň o minutku víc, doporučuje jedna z porotkyň. Barva příjemná, vůně nevýrazná.
Rosické těstoviny Fusilli4,1 zobrazit podrobnosti
Hodnotící stupnice testu:
1 (nejlepší) - 5 (nejhorší)

Celkovou známku z 80% ovlivnil názor hodnotících (45% dospělí, 35% děti) na chuť, svou roli sehrálo také posouzení nutričních hodnot (15%) a ceny (5%).

Známka: 1,9
Doporučený čas vaření: 8 - 10 minut
Cena za porci (100 g): 4,- Kč

Přestože se v kategorii bezvaječných těstovin umístily poslední, jedná se o poměrně zdařilý vzorek. V senzorice se odrazily drobnosti typu mdlá barva či nezapamatovatelná chuť. Na druhou stranu, právě ta je pasuje do role dokonalé přílohy téměř ke všem pokrmům. Obsah bílkovin mají lehce podprůměrný, sacharidů naopak trošku nadprůměrný. V ústech působí maličko gumově a lepivě.