
Děti testovaly "dětské" žvýkačky
15.2.2021
4 potraviny
odkaz na zdroj dat
seřadit: od nejlepšíchod nejhorších
Název potraviny | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
Pedro Tutti Frutti + tattoo | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka: 2 Podle hodnocení skupinky (čtyř) dětí by se tato žvýkačka umístila na děleném prvním, resp. druhém, místě - hezky voní a dobře chutná. Radost z tetovacího obrázku netrvala dlouho, aplikace připomíná depilaci. Názor dentisty: vzhledem k obsahu cukru a glukózového sirupu, jež mohou způsobit zubní kaz, nelze tyto žvýkačky považovat za "produkt udržující zuby čisté a svěží". |
Orbit White Fruit | 4,0 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka: 2 Hodnotící (čtyři děti ve věku 10 - 14 let) této žvýkačce dopřáli dělené první místo, resp. druhé, místo - v ústech působí svěže a relativně dlouho vydrží. Nepříjemně překvapila absence vůně. Názor dentisty: tento výrobek se vzhledem ke složení dá považovat v rámci testu za určitý kompromis. Na jedné straně: obsah přírodních cukrů (xylotilu, sorbitolu a manitolu) x na straně druhé: obsahuje syntetická sladila (aspartam a acesulfam draselný) a umělá barviva. |
Hubba Bubba Strawberry flavour | 3,8 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka: 2,25 Názor porotců (dvou chlapců a dvou dívek) se občas různil. Má silnou vůni a výraznou chuť - možná až příliš sladkou. Objemově je velká a navíc se trhá. Názor dentisty: téměř totožné složení jako u výrobku Pedro = příliš cukru, riziko zubního kazu, pro děti "nevhodné". |
Hugo žvýkačky Fresh Fruit bez aspartamu | 2,5 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 5 (nejhorší) Známka: 3,5 Dětem (2 dívky a 2 chlapci, 10 - 14 let) se tento vzorek příliš nezamlouval - mdlý, bez chuti. Názor dentisty: skvělá volba! Obsahuje pouze přírodní sladidlo xylitol (pozn. neštěpí se na kyseliny, které poté napadají zubní sklovinu a současně má v porovnání s běžným cukrem mnohem nižší kalorický obsah). |