Tuřanské kysané zelí ve sl. nálevu
Název testu | Výsledek i 5 nejlepší - 1 nejhorší | Popis výsledku |
---|---|---|
![]() 25.2.2024 | 1 | zobrazit podrobnosti Hodnotící stupnice testu: 1 (nejlepší) - 8 (nejhorší) Skladba výsledné známky – 40 % senzorické hodnocení MF DNES (12 porotců), 20 % obsah vitaminu C (v mg/kg kysaného zelí), 20 % obsah mléčných bakterií, 10 % sůl (obsah, rozdíl deklarovaného a reálně naměřeného obsahu) a 10 % přídatné látky. Známka ze senzoricky: 2,1 Výsledná známka: 2,9 Cena (v přepočtu za 100 g): 4,60 Kč Výrobce: Agro-Brno Tuřany Po nutriční stránce není toto zelí žádná výhra. Konzervace disiřičitanem se postarala o téměř nulové množství živých mléčných bakterií a překvapivě málo má také vitaminu C. V teplé kuchyni však poslouží. V senzorické části padaly rozporuplné názory. Části hodnotícím přišlo zelí mdlé, bez energie a s příliš drobnými kousky. Naopak jiní ocenili jemnější vůní s lehkým aroma kmínů, rovnoměrné nakrouhání, slabší intenzitu kyselé chuti a příjemně křupavou konzistenci. Citace: "Jemné, leč vhodné jen na vaření." |